מעטפות פילו במילוי גבינת משי ותרד
הכל התחיל ממפגש חברים אהובים שהתבטל וחברה מוכשרת שהעניקה לי השראה. העזתי והצלחתי להכין מתכון יפהפה של רחלי קרוט והתוצאה – הצלחה קראנצ'ית מסחררת
בשבת התעוררתי עקומה לגמרי. כבדה כזו, עייפה ומרגישה כאילו עומדת להשתלט עלי איזו מחלה, לא חובה כזו שמתחילה ב-ק'. זה היה מבאס ממש, כי התכנון היה לזנק מהמיטה ישר למטבח ולהכין בשצף קצף מנות לבראנץ' חברים של לפני הסגר (לא לדאוג, אנחנו ועוד זוג אחד), שנועד בין היתר לאפשר לי לפנק היטב את אחת מהם, שמטפחת נסיך קטן בבטן שלה. אבל אני קמתי בלי טיפת אנרגיה בגוף ושלחתי לחברים הודעה מאכזבת על ביטול. ידעתי שאין שום מצב שאצליח לקום מהמיטה ובטח שלא לסכן אותם באיזה וירוס, לאו דווקא כזה שמתחיל באות ק'. וזה לא שהתעצלתי! נשארתי במיטה כל השבת, ישנה ומתעוררת, כי לפעמים הגוף דורש את השקט והמנוחה שלו.
עבר עוד יום ואני כבר על הרגליים, מוכנה להסתער מחדש על המשימות שלי. אבל במחשבות עדיין האכזבה של ש' שלא זכתה למאכלים שהבטחתי לה – גלילות פילו במילוי תרד, סלט צבע עונתי שהכי הכי מתאים לעונה וגם שניצל טופו (המתכון שלו בספר הזה) שהיא ממש אוהבת. כל חומרי הגלם שהכנתי חיכו במקרר, ביניהם גם קופסא של בצק פילו מופשר והציצו אלי בכל פעם שפתחתי אותו, מתיישבים לי על המצפון. כי בכל זאת, מדובר באישה רעבה שהשארתי מאוכזבת!
ואז התחיל הסגר והבנתי שהפגישה תצטרך להידחות לזמן לא ידוע. תפסתי את עצמי בידיים, נכנסתי למטבח ויאללה לעבודה. התמהיל קצת השתנה, במקום שניצל טופו הכנתי צ'ילי נון קארנה ממתכון ותיק בבלוג (הצילו התמונות!!) ששדרגתי עם שבבי סויה ובאופן מפתיע, למרות כמה ימים שבילה בפאתי המקרר, גם בצק הפילו החליט לשתף פעולה. שיניתי את התכנית המקורית ובמקום להכין ממנו מאפה אחד גדול (שפחדתי שלא יחזיק מעמד במשלוח וגם היה קשה יותר לחתוך ולחלק) העדפתי לשלוח לה מאפים אישיים.
ואז זה קרה. מנבכי הזיכרון צפה אלי תמונתם של קמטוטי הפילו של לא אחרת מאשר אושיית הקולינאריה, אשת התוכן הבלתי נלאית וחברה יקרה בשם רחלי קרוט. כל מה שהאישה הזו נוגעת בו נראה מיליון דולר, גם אם מדובר בבצק פילו שכווצ'צ'ו לו את הצורה. ואני, שאין לי שום אופק בתור מורה למלאכת יד ולא ממש ידועה בדייקנות שלי, תמיד משתאה מול התמונות הסופר אסתטיות של כל מה שהיא מכינה (שווה לכם להיכנס לבלוג שלה, יש בו ים מתכונים טבעוניים מעולים).
מפה לשם העזתי. כמו תלמידה בכיתה א' עקבתי אחרי ההוראות, הסתכלתי שוב בשלבים כדי לוודא שאני לא טועה, הכנתי מילוי שהתפללתי בכל ליבי שלא ינזל החוצה ויעמוד במשימה ועשיתי זאת. חוץ מזה שקצת שרפתי אותם ("מה את מדברת, הקראנץ' זה החלק הכי חשוב!" עודדה אותי המורה) הם יצאו פשוט מושלמים. ארזתי כמה מהם יחד עם תבשיל הצ'ילי, אורז מלא וסלט צבע והזמנתי שליח. הכל היה שווה את סרטון השמחה והצהלה של ש' המופתעת. עכשיו תורכם לשמח בקמטוטי פילו את מי שאתם אוהבים.
עוד מתכוני מאפים מעולים:
קרואסונים מלוחים במילוי גבינת שקדים
פיצה צרפתית עם בצל ופלפלים
מאפה גרוזיני במילוי שעועית אדומה
מעטפות פילו במילוי גבינת משי ותרד
ברגע שתופסים את שיטת הקיפול, העסק מתחיל לרוץ ואתם הופכים למומחים בקימוט דפי בצק. המילוי הקרמי מתאחד ומתמצק באפייה, אבל שימו לב שאתם סוגרים אותו היטב בתוך הבצק.
חומרים ל-15 מאפים שמנמנים
15 דפי פילו מופשרים
שמן זית להברשה
למלית:
300 גרם עלי תרד שטופים היטב וקצוצים גס (אני ערבבתי כמה סוגים שהיו לי)
2 כפות שמן זית
2 חבילות (700 גרם) טופו משי מוצק FIRM (קופסא כחולה)
2 שיני שום גדולות
1 כף גדושה אבקת שמרי בירה
2 כפות קמח לבן או כוסמין לבן
1/2 כפית אבקת שום
מלח, פלפל שחור גרוס
+ מכינים את המלית: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את עלי התרד הקצוצים, מערבבים ומבשלים עד שהם מתרככים. מסירים מהאש, מסננים וסוחטים היטב מנוזלים. מניחים להתקרר מעט.
+ מעבירים לקערה או לכלי גבוה את יתר חומרי המלית וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לקרם חלק. מערבבים בקערה יחד עם עלי התרד הסחוטים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ ממלאים את הבצק: פורשים את ערימת עלי הבצק על משטח העבודה (הכי נוח לעבוד על גבי הערימה ותוך כדי כך לשמור עליה מהתייבשות). מברישים היטב בשמן זית את העלה העליון ומקרבים זה לזה את שתי נקודות המרכז המקבילות של הקצה העליון והתחתון ושל הקצה הימני והשמאלי, ליצירת צורה של שבשבת (תראו כאן את השלבים המצולמים במתכון הלא טבעוני של רחלי).
+ מניחים עלה אחד של השבשבת על העלה הנגדי. בעזרת כף, מניחים תלולית יפה מהמלית במרכז ומקפלים עליה את יתר ה"עלים" ליצירת כדור פחוס. הופכים ומגלים את צורת הקמטוטים.
+ מסדרים בצפיפות בתבנית משומנת את כל הקמטוטים המוכנים ומברישים מלמעלה בשמן זית. אפשר לפזר תוספות אם רוצים.
+ אופים בתנור החם כ-20 דקות (שימו לב שלא תשרפו כמוני!), עד שהמאפים זהובים ופריכים. אוכלים מיד או מקררים ושומרים בכלי אטום במקרר. המאפים יישמרו היטב עד 3 ימים ויהיו נהדרים אחרי חימום חוזר בתנור (לא במיקרו).
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם שאראה איך יצא לכם או להשוויץ בקהילה של טבעוניות נהנות יותר בפייסבוק
תגיות: איך מכינים בורקס טבעוני, תרד, בצק פילו, בורקס, בורקס פילו, טופו משי, רחלי קרוט, בורקס תרד, בורקס גבינה טבעוני
קטגוריות: מהיר וטבעוני, מאפים, פוסט נבחר
נראה מעולה!! האם חובה את שמרי הבירה? לא זמינים לי כרגע…
היי ברק, אפשר לוותר אבל יש להם אפקט חשוב על הטעם – הייתי מנסה לחזק בטעמים אחרים. אם יש לך קצת מיסו או אפילו מעט רוטב סויה, קצת יותר אבקת שום..
נראה נהדר! האם אפשר להמיר למלית קישואים? ואם כן, כדאי לצרוב/להקפיץ אותם קודם?
היי טלי, בהחלט, הייתי מגרדת אותם, סוחטת היטב ואז צורבת ושוב מסננת משאריות נוזלים, שלא ירטיבו את הבצק.