פנקייקים טבעוניים ללא גלוטן מ-5 רכיבים
כשעוברים לאורח חיים בריא לא חייבים להיפרד מהפינוקים הטעימים האהובים עלינו. הנה דוגמא מצוינת למתכון קל ופשוט להכנה, שגם הילדים יטרפו והוא עונה בצורת מושלמת להגדרה "טעים ובריא". רוצו להכין!
כשהתחלתי לעבוד על התכנית של הקורס החדש "עוברים יחד לאורח חיים בריא" ידעתי שאקדיש חלק מהעבודה המעשית למתוקים בריאים. אבל רגע, יש בכלל דבר כזה מתוקים בריאים? אני בגישה כללית, במיוחד בימים אלה, של הפחתת סוכרים למינימום והבנה שעבור הגוף שלנו כל סוכר מעובד הוא סוכר – בכלל לא משנה אם קוראים לו סילאן, מייפל או אגבה (סורי, זה מבאס אבל זאת האמת). הסוכר שכן טוב ובריא לנו (הכל יחסי, כן?) הוא כזה שנמצא בפירות באופן טבעי, לכן גלידת בננה היא אחד הנצחונות המתוקים הכי בריאים שיש.
אוקי, אז בריאות זה חשוב והכל, אבל זה ממש לא אומר שאם אני רוצה לעבור לאורח חיים בריא יותר, אני חייבת לוותר בבת אחת על כל ההרגלים הטעימים והפינוקים הקטנים שאני אוהבת. דוגמא מצויינת הוא הפנקייק של שבת בבוקר – זה מתכון לפנקייק שהכנתי מיליון פעמים, הוא הכי טעים ותמיד מצליח אבל מה, מכיל קמח וסוכר. לכן כל כך שמחתי כשנתקלתי בפוסט של חברתי המוכשרת הדר פיורנטינו (האמא של שוקולד ויגנטינו, שבקרוב חוזר למדפים, יאיי) שהכינה לבן המתוק שלה פנקייקים שמנמנים, ללא גלוטן, מכמה מרכיבים הכי פשוטים וממש בריאים. בקיצור, כמובן שמיד חילצתי ממנה את המתכון, ניסיתי, טעמתי והתאהבתי. זה כמובן היה אחד המתכונים שכיכבו בקורס וזכו למחמאות נלהבות.
בונוס חשוב: הצטיידו במחבת נון סטיק איכותית ממש. המחבת שלי מאפשרת לי "לטגן" פנקייקים, חביתות וטורטיות בלי טיפת שמן בכלל!
שיבולת שועל זה בריא? הו, כן – היא מכילה סיבים תזונתיים ופחמימות מורכבות, ויטמינים ומינרלים חשובים כמו מגנזיום וברזל וכמות החלבון בה נאה – כמעט 17 גרם. כל אלה ועוד גורמים לה להיות מומלצת במיוחד בתזונה יום יומית והיא נחשבת למסייעת במניעת מחלות לב, איזון הסוכר והכולסטרול בדם, ירידה במשקל, סרטן המעי ועוד ועוד. אם חשוב לכם להימנע לחלוטין מגלוטן, רכשו את זו שהאריזה שלה מסומנת "ללא גלוטן".
רוצים להצטרף למחזור הבא של הקורס? כתבו אלי!
עוד מתוקים בריאים (יחסית!):
אצבעות שוקולד מעולות של רות אופק
פנקייק שיבולת שועל ללא גלוטן של הדר
נכון, הגשתי את הפנקייקים עם סילאן ללא תוספת סוכר וסירופ מייפל טבעי, המקפידים פשוט יכולים להגיש אותם עם פירות טריים. בכל מקרה מה שנהדר הוא שאנחנו שולטים על כמות הסוכר. אם אתם רגישים או נמנעים מגלוטן לחלוטין, הקפידו לקנות שיבולת שועל ללא גלוטן.
חומרים לכ-8 פנקייקים
2 כוסות שיבולת שועלעבה (לא אינסטנט), טחונה דק (אני טחנתי בעצמי)
1 כפית אבקת אפייה (המקפידים ישתמשו באבקה ללא גלוטן)
1 כוס חלב שקדים/סויה ללא תוספת סוכר
1 גביע (4 כפות) רסק תפוחי עץ טבעי, ללא תוספת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כף שמן צמחי (זרעי ענבים, חמניה או אחר)
+ מערבבים בקערה את שיבולת השועל ואבקת האפייה, לפיזור אחיד.
+ מוסיפים את שאר החומרים, טורפים היטב ומשהים ל-5 דקות.
+ מלהיטים מחבת נון-סטיק (ללא שמן!) ומטגנים בה את החביתיות משני הצדדים להזהבה יפה. אם התערובת מסמיכה, מוסיפים עוד מעט חלב שקדים או מים ומערבבים היטב.
תגיות: פנקייקים, פנקייק ללא גלוטן, שיבולת שועל, מתכון ללא גלוטן, ללא גלוטן, פנקייק טבעוני, מתכון לפנקייקס, מתכון לפנקייק, מייפל, ארוחת בוקר, פנקייק
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
הי אורי, אפשר לדעת באיזו מחבת את משתמשת? איזו חברה?
היי עליזה. במקרה הזה של טפאל.
אורי, אני מגיעה קבוע מתכונים מהספר שלך. והערב הכנתי לשבירת הצום את פנקייק האלו. חצי כמות. בדיוק לפי המתכון. וואוווו. אכלתי עם רסק תפוחים ומעט וסילאן. פשוט מושלם. הופך להיות ארוחת הבוקר/ערב המועדפת עלי. תודה!!!
איזה תענוג לשמוע!! בהחלט מתכון ממכר 🙂
האם ניתן להחליף את רסק תפוחי העץ ברסק אחר? יש לי בבית סרבן תפוחי עץ שטועץ שהוא אלרגי לתפוחים
היי, מבחינת טעם זה ממש לא מורגש אבל אני מניחה שבננות מעוכות היטב יעשו את העבודה. רק שהטעם שלהן כן מורגש 🙂
יצא מעולה!! אני לא ידועה כבשלנית אבל הצלחתי ונהניתי מהתוצאה.
הוספתי קצת קוקוס גרוס וכף פשתן לטובת בריאות והכל נטחן בנינג'ה.
איזה כיף לשמוע!|!
אין לי בבית רסק תפוחים וגם לא בננה
מה אפשר לשים במקום?
לא ניסיתי 🙂