ארוחה בסיר אחד: קדרת אורז ועדשים שחורות
המתכונים הכי טעימים מתחילים בחומרי גלם שבמקרה יש בבית, ממשיכים בקדרה מלאת כל טוב וממריאים בזכות טריק אחד קטן. לפניכם דוגמא מוצלחת
בחיי שלא תכננתי לפרסם את המתכון הזה בבלוג. לא רק שלא תכננתי לפרסם אותו, לא תכננתי אפילו להכין אותו! מהמתכונים האלה שנולדים ממש ממה שיש בבית, מהירקות העצובים שנשארו יותר מדי ימים מחוץ למקרר, משקיות פתוחות של דגנים וקטניות שצריך כבר למצוא איך להשתמש בהם ובעיקר מתחושת רעב מצד אחד וייאוש של "די כבר אין לי רעיונות מה להכין" מצד שני. כמה בישלתי בחודשים האחרונים, יא אללה! ומה לעשות, עדיין צריך לאכול כל יום מחדש.
אז לא תכננתי בכלל אבל מה – הסיר הזה, כמו שאתם רואים בתמונות, יצא פשוט מרהיב. ואתם, העוקבים היקרים שלי, ראיתם אותו באינסטגרם ודרשתם כמעט פה אחד – מתכון! עכשיו, מה מתכון, זה הכי פשוט בעולם להכין. ובעצם זה בדיוק מה שהיה חסר לי בתקופה האחרונה עם כל מתכוני החג (המהממים, כן?) – משהו ממש ממש פשוט, קל, נוח ובלי דרמה. ועדיין – כזה מרהיב וכל כך טעים. אז הנה הוא, שלכם ובשבילכם. וגם התמונות ככה, פשוטות, כי באמת לא תכננתי לפרסם את המתכון.
עוד קדרות נהדרות ופשוטות שכדאי להכין:
קדרת אורז ושעועית מש
קדרת ירקות שורש וערמונים
קדרת אורז ועדשים שחורות הכי טעימה שיש
גם עם המתכון הכי פשוט בעולם הייתי חייבת להתחכם והגנבתי פנימה את המוצר שאף מטבח ישראלי לא שלם בלעדיו – טחינה. כמה כפות של הקסם הזה מוסיפות טעם וקרמיות נהדרת למנה, שהופכת מעוד תבשיל אורז לקדרה ריזוטו סטייל. נסו ותהנו.
חומרים ל 6-8 מנות
2 כוסות אורז עגול מלא (הכי מוצלח, אבל אפשר גם אורז מלא אחר)
1/2 1 כוסות עדשים שחורות
2 סלקים חתוכים לקוביות קטנות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל סגול, חצוי ופרוס
5 שיני שום מעוכות
1 פלפל חריף פרוס
1 כפית שורש כורכום מגורר או כורכום יבש
חופן עלי מרווה, אפשר מיובשים
חופן עלי תימין טריים
מעט רוזמרין קצוץ (לא חובה)
4 כפות טחינה גולמית איכותית
1 כפית בהרט
1/12 כפית כמון
מלח, פלפל שחור גרוס
7 כוסות ציר ירקות או מים (ועוד נוזלים לפי הצורך)
2-3 כפות שמן זית (לא חובה)
+ מלהיטים סיר גדול שמתאים לתנור מעל להבה בינונית-גבוהה (אפשר עם או בלי שמן). מוסיפים בצל פרוס, שיני שום, פלפל חריף, שורש כורכום (אם משתמשים) ואת עשבי התיבול ומטגנים/צורבים תוך כדי ערבוב מדי פעם.
+ מוסיפים את הירקות בזה אחר זה וממשיכים לצרוב ולערבב (אם לא משתמשים בשמן אז אפשר להוסיף ממש מעט מים לסיר) במשך 5-10 דקות. מוסיפים את האורז והעדשים, מערבבים ומטגנים יחד עוד 5 דקות.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מוסיפים טחינה ותבלינים ומערבבים היטב. יוצקים לסיר את הנוזלים ומביאים לרתיחה. מכסים ומכבים את האש.
+ מעבירים את הסיר לתנור ואופים כשעה, עד שכל המרכיבים רכים והנוזלים נספגים. בודקים במהלך האפייה ואם חסרים נוזלים מוסיפים עוד (אני הוספתי אחרי חצי שעה כ-2 כוסות).
+ מחלקים לצלחות הגשה, אם רוצים מפזרים עשבי תיבול טריים וקצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, נענע) ומגישים.
הכנתם?? אל תשכחו להשוויץ ולתייג אותי באינסטגרם או בקהילה הנהדרת של טבעוניות נהנות יותר. בואו לבקר!
תגיות: בסיר אחד, אורז מלא, אורז עגול מלא, קדרת אורז ועדשים, איך מבשלים אורז עם עדשים, חורף, מתכונים בסיר אחד, חמין, ארוחה מלאה, ארוחה טבעונית, עדשים, עדשים שחורות, תבשיל עדשים, אורז עגול
קטגוריות: מהיר וטבעוני, דגנים, קטניות, פוסט נבחר
האם יש צורך לבשל או להשרות את העדשים קודם?
היי מעיין, לא, אין צורך – העדשים מתבשלות יחד עם האורז בסיר. אם את רוצה להשרות מטעמים תזונתיים (זה נחשב מומלץ) אז בכיף! אבל לא חובה.