סלט כרוב סגול ואפונת שלג
סלט צבעוני משגע בניחוח אסייתי, שאני באופן אישי אוהבת להגיש לצד מנות מאותו אזור של העולם. פריך, טרי ורענן
לא השגתם אפונת שלג? החליפו בשעועית ירוקה טריה – מומלץ לחלוט אותה דקה במי מלח רותחים ולהעביר מיד למי קרח. אבוקדו קצת יותר קשה להחליף אבל קוביות מנגו יעבדו כאן לא רע. את הכוסברה אפשר להחליף בתערובת עשבי תיבול כמו נענע, בזיליקום ובצל ירוק.
1/2 כרוב סגול, חתוך לרצועות דקות
1 גזר מגורר גס
חופן גדול אפונת שלג טרייה, פרוסה דק
1 אבוקדו, חתוך לקוביות
חופן גדול של כוסברה טרייה, קצוצה
חופן שומשום שחור
לרוטב:
2 כפות שמן (לא חובה)
כמה טיפות שמן שומשום
מיץ מ-1/2 ליים או לימון
1 כף חומץ תפוחים
1 כפית סילאן טבעי או מייפל (לא חובה)
מלח
+ מניחים את כל החומרים בקערה ומתבלים בחומרי הרוטב. מערבבים היטב ומשהים ל 5-10 דקות לריכוך קל וספיגת טעמים. מגישים ונהנים.
עוד סלטים טעימים ומיוחדים:
סלט פאקוס וקשיו ברוטב טחינה
סלט עדשים עם שעועית ירוקה ואבוקדו
סלט גרגירי חומוס עם עגבניות שרי ובצל מקורמל
סלט זוקיני מפתיע של מסעדת אואזיס
תגיות: אבוקדו, כרוב סגול, אסייתי, אפונת שלג, שעועית ירוקה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, ירקות