קיץ צבעוני: קערות סמוד'י עם גרנולה ביתית
סוף סוף התגברתי על המחסום הטיפשי שמנע ממני להכין עד היום גרנולה בבית. באותה הזדמנות הגשמתי חלום וצללתי לתוך שלוש קערות סמוד'י צבעוניות וקרירות, שהכנתי עם קולגה מוכשרת. קיץ, אני מוכנה אליך!
לא יודעת למה, למרות שרציתי וחשבתי על זה לא מעט, לקח לי יותר מדי זמן עד שהכנתי גרנולה בעצמי. אולי זה בגלל שזה תמיד נראה לי קצת מאתגר להגיע למרקם הקראנצ'י המושלם, אולי בגלל שזה דורש להצטייד בהרבה מרכיבים (כי אתם רוצים הרי להתפנק, למרות שלא באמת חייבים), באמת שאין לי הסבר ברור. אולי בגלל שגרנולה לבד זה לא באמת "אוכל", זה לא מתכון שאפשר לפרסם ככה בלי כלום, היא קצת עירומה ובודדה כזאת בלי איזו קערה מרהיבה מתחתיה, כזאת יפה וטעימה, כמו אלה שאני בולעת בשקיקה בבתי הקפה המשקיענים שאני משתדלת מדי פעם לשבת בהם.
ואז הגיעה ההזדמנות. יותר נכון הגיעה אולגה טוכשר, הקונדיטורית המוכשרת והמקסימה שעומדת מאחורי הבלוג הטבעוני "המרכיב הסודי". דיברנו כבר מזמן שהגיעה השעה לעשות משהו יחד ו-בום! ידעתי שהיד של אולגה זה כל מה שהיה לי חסר כדי לייצר עבור הגרנולה קערות מפנקות וצבעוניות. הרי ממילא בקיץ רוב הירקות יוצאים לפגרה ואנחנו נשארים עם הפירות הנהדרים והמתוקים, שהולכים בול יחד עם חוסר חשק מוחלט לבשל (או לאכול) אוכל יותר מדי חם.
כדי שהצד של הכלה (הגרנולה) יהיה מספיק מרשים, הצטיידתי בשפע של אגוזים ופירות מיובשים – אל תיבהלו, זה לגמרי תלוי בכם כמה אתם רוצים שהיא תהיה עשירה ומעניינת ואפשר להסתפק בבסיס פשוט יותר ולגמרי ליהנות מהחיים. היה לי חשוב שהיא תהיה בריאה ומזינה ככל הניתן, אז המתקתי אותה בתמרים, הוספתי כוסמת ירוקה (אתם לא מאמינים כמה היא כיפית ופריכה אחרי האפייה) ועוד עניינים טעימים וגם מזינים.
כשהגעתי לאולגה הביתה (מתברר שאנחנו ממש שכנות, איזה כיף) החלטנו להכין שלושה סוגים של קערות – תקראו להן סמוד'י, סמודי או אפילו סמוזי (באנגלית זה Smoothie Bowl), העיקר שיהיו בהן פירות קפואים וטעמים משגעים. התוצאה המהירה (לא תאמינו כמה זה פשוט) היתה שלוש קערות קרירות ונהדרות, שקישטנו יחד וכמובן גם זללנו עם הגרנולה שהבאתי לארוחת צהריים של יום חם במיוחד. מאחלת בדיוק את זה לכל אחת ואחד.
גרנולה ביתית של אורי שביט
אם רוצים גרנולה ללא גלוטן מקפידים להשתמש בשיבולת שועל מתאימה, יתר המרכיבים אמורים לעמוד במשימה. אם מעדיפים, אפשר לוותר על ההשרייה של השומשום והגרעינים, אבל את הכוסמת חייבים להשרות אחרת היא תהיה קשה נורא. שחקו עם המרכיבים שאתם אוהבים!
חומרים לקופסא בנפח 2 ליטר
1 כוס כוסמת ירוקה (לא קלויה)
1 כוס שומשום מלא
1/2 כוס גרעיני דלעת מקולפים
6-8 תמר מג'הול מגולענים
1 כוס חלב שקדים/סויה ללא סוכר או מים
1 כף קינמון (או יותר)
1 כף תמצית וניל (או יותר)
2 כוסות שיבולת שועל עבה
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס שבבי שקדים
1/4 כוס אגוזי לוז חצויים
1/4 כוס פיסטוקים טבעיים מקולפים
חופן גדול חמוציות מיובשות
חופן גדול תות עץ לבן מיובש
חופן גדול בננות מיובשות, קצוצות גס
3 כפות זרעי צ'יה
+ יום לפני ההכנה מניחים בקערות נפרדות את הכוסמת, השומשום וגרעיני הדלעת ומשרים במים למשך הלילה. מסננים היטב ומניחים במסננת להגיר נוזלים.
+ מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
+ טוחנים בבלנדר את התמרים עם החלב או המים, קינמון ותמצית וניל. אם התערובת סמיכה מאד, מוסיפים מעט נוזל. שומרים בצד.
+ מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים מלבד הפירות המיובשים, יוצקים עליהם את קרם התמרים ומערבבים היטב כך שכל המרכיבים ייעטפו (רצוי בידיים).
+ משטחים על התבנית ואופים בתנור החם כחצי שעה. מערבבים והופכים מדי פעם כך שכל התכולה תהפוך יבשה ופריכה.
+ מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר – מערבבים מדי פעם גם במהלך הקירור. כשהתערובת קרה לגמרי, מוסיפים את הפירות המיובשים ומערבבים. מאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד שבועיים.
את המתכונים לסמוד'י תמצאו באתר המעולה של אולגה. שיהיה קיץ קריר!
ספרו לי איך יצא, אילו תוספות אתם מעדיפים בגרנולה שלכם ומה שילוב הפירות שאתם עפים עליו בסמוד'י שלכם – בדיוק בשביל זה יש כאן מקום לתגובות, יש עמוד פייסבוק, קבוצה מקסימה וכמובן גם אינסטגרם (תודו שזאת מנה קלאסית לתמונות). בקרו אצל אולגה גם!
עוד ארוחות בוקר מפנקות:
פנקייק טבעוני שתמיד מצליח
שקשוקה תירס קיצית
מאפה שיבולת שועל ופירות טריים
תגיות: פירות, מנגו, גרנולה, סמודי בולס, סמודי, סמוזי, שוקולד, אגוזים, בננה, קיץ
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
מה ניתן לשים במקום תמרים במתכון?
היי נעה, אני משתמשת בתמרים במקום ממתיק, כי לא מוסיפה סוכרים מעובדים משום סוג. אפשר להחליף פשוט בסילאן או בממתיק אחר כמו מייפל למשל.