חלה מתוקה במילוי שקדים
שימו לב – זה לא עוד מתכון לחלה, זה מתכון לחלה עם קסם – בצק שמוכן בקלי קלות, שממלאים במרציפן ביתי מהיר ופשוט. גם עונג שבת וגם חלה משגעת לשבועות? לא אכחיש
צילומים: חגי לפלר
זה לא סוד שיש עכשיו ברשת היסטריה סביב אפיית חלות, תוצאה ישירה של ימי הקורונה שהגבירו עוד יותר מתמיד את קדחת האפייה הישראלית המפורסמת. מודה, גם אני נדבקתי ושיתפתי אתכם לאחרונה במתכון לחלה טעימה טעימה שתמיד מצליחה. אבל הפעם, הפעם מדובר בחלה עם טריק מטורף שכל טבעוני ובכלל כל אחד חייב להכיר – טריק בשם תערובת קסם לחלה. מדובר בתערובת מוכנה וטבעונית למהדרין שמכילה בעצם את כל הרכיבים שצריכים להיות בבצק חלה, הכל כולל הכל. מוסיפים לה רק מים וזהו, יש בצק. גם ההתפחה שלה הרבה יותר מהירה משל בצק שמרים רגיל, היא נשארת עסיסית וטעימה לאורך זמן ועדיין מאפשרת לכם להתהדר בזה שהכנתם חלה ביתית בעצמכם, כולל הריח הנהדר שיתפשט בכל הבית.
המגניב הוא, שאפשר ומומלץ להשתמש בתערובת הזו להכנת מאפים נוספים שאוהבים בצק רך ופלאפי כזה ואפשר גם לשדרג אותה בכל מיני אופנים ולהכין חלות בטעמים וצבעים שונים. לקראת החג החלטתי לעוף על הרעיון והשתמשתי בתערובת המעולה הזו כדי להכין חלת מרציפן – הרצועות של הבצק ממולאות בקרם של שקדים ואבקת סוכר שמכינים לבד בבית (אין לזה שום קשר לטעם של מרציפן תעשייתי שאני ממש לא אוהבת) וכשפורסים אותה מגלים שהפרוסות מנוקדות במרציפן הטעים והמתוק הזה, האושר בהתגלמותו.
ויש גם סרטון שהכנתי יחד עם חגי לפלר המוכשר, תראו איזה יופי:
אל תשכחו להשוויץ בתוצאות ולתייג אותי באינסטגרם! מוזמנות ומוזמנים להצטרף גם לקהילה של טבעוניות נהנות יותר בפייסבוק <3
כל המתכונים לשבועות מחכים לכם ממש כאן
חלה טבעונית מתוקה במילוי שקדים
אפשר כמובן להכין את החלה בלי המילוי, אבל המילוי הזה הוא שדרוג מטורף שאני ממליצה מאד לנסות. הכי כיף להגיש עם ריבה או סתם פירות יער טריים או מופשרים.
חומרים ל-2 חלות מרשימות
לבצק:
1 קילו תערובת קסם לחלה של סוגת
500-550 מ"ל (1/4 2 – 2 כוסות) מים
למילוי שקדים:
400 גרם שקדים מולבנים או שקדים טחונים
200 גרם אבקת סוכר
כ-4 כפות מים
לציפוי:
1/2 כוס תה חזק מ-2 תיונים, בטמפרטורת החדר
2 כפות סילאן או מייפל
חופן נדיב שקדים פרוסים
+ לשים במיקסר את הקמח והמים במהירות איטית באמצעות וו לישה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת ומתפיחים במשך 15 דקות.
+ מקמחים מעט משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. טופחים עליו להוצאת האוויר ומחלקים ל-6 כדורים שווים (ממליצה מאד להשתמש במשקל). מכסים ומתפיחים שוב 15-30 דקות (תלוי כמה החדר חם).
+ מכינים את המלית: טוחנים את השקדים במעבד מזון לאבקה דקה (מומלץ לטחון גם אם משתמשים בשקדים טחונים, כדי לשחרר מהם את השומן). מוסיפים את אבקת סוכר ו-2 כפות מים וטוחנים עוד כמה דקות, עד שמתקבל מעין בצק רך שאפשר לכדרר לכדור. שומרים בצד.
+ יוצקים מכל כדור בצק גליל ארוך באורך שווה ומרדדים במערוך למלבן צר. מסדרים לאורך המלבן 1/6 מתערובת המרציפן (כדאי לשקול גם כאן, כדי לחלק אותו באופן שווה) וסוגרים משני הצדדים כך שמתקבל גליל בצק ממולא.
+ קולעים מהגלילים שתי חלות כמו שקולעים צמה מ-3 רצועות – מהדקים יחד את הקצוות העליונים ובסיום מהדקים את הקצוות התחתונים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
+ מערבבים בקערית תמצית תה וסילאן ומברישים את החלות, מעטרים בשקדים פרוסים ומכסים במגבת. מתפיחים עוד 30-60 דקות.
+ מחממים תנור ל-190 מעלות.
+ מכניסים את החלות לתנור החם ואופים כ-30 דקות, עד שהן מזהיבות יפה. מומלץ להוציא כל 10 דקות מהתנור ולהבריש בתערובת התה והסילאן.
+ כשהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן שוב בתערובת התה והסילאן (אפשר להוסיף לה כפית שמן בשביל הברק). מניחים להתקרר מעט, פורסים ומגישים.
המתכון בשיתוף סוגת.
עוד מאפים עם שקדים שבטוח תאהבו:
קרואסון מלוח עם מוצרלה שקדים
פאי משמשים עם קרם שקדים
קרואסון שקדים טבעוני
רביולי תפוחים במילוי ריקוטה שקדים
תגיות: איך מכינים חלה, איך מכינים חלה טבעונית, תערובת קסם לחלה, מתכון לחלת מרציפן, חלת מרציפן, חלת שקדים, איך מכינים מרציפן, מרציפן, חלה טבעונית, חלה מתוקה, סוגת
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מאפים
היי. נראה מעולה. תודה רבה. אין לי מיקסר כזה, רק מג'ימיקס. יעבוד להכין את הבצק במג'ימיקס?
היי סמדר, נראה לי שאפשר אם יש לך "סכין" ללישה (יש מין חלק פלסטיק כזה) אבל תכלס הייתי לשה בידיים, הכי טוב.
שוב אני:) הולכת להכין את זה למרות שלא אוהבת לאפות לחמים.. זה פשוט נראה מדהים.. אבל מתקשה להשיג את הקמח הזה. אין אותו באונליין והסופרים באיזור שלי קטנים, קשה להאמין שיחזיקו אותו.. מה עושים🤔?
היי סמדר, אז שתי אופציות: אחת, לבדוק בסופרים שבסביבה, לפעמים יש הפתעות ולפעמים אפשר לבקש ויביאו. אני יודעת שיש בסופרים היותר קטנים כמו קינג סטור, מחסני השוק וכדומה אז שווה לבדוק. אופציה שניה, לקחת מתכון של חלה אחרת (יש בבלוג, שמתי קישור כאן למעלה) להוסיף לבצק יותר סוכר ולמלא אותו הדבר.
טעיםםםםםםם! יצא פשוט מעולה!
איזה כיף לשמוע!!