מצה בריי טבעונית 2
מצה בריי טבעונית מתוחכמת כבר היתה לנו, הפעם חיפשתי את הדרך המהירה והקלה, שעדיין תהיה עסיסית וטעימה. מתכון ניצחון
חומרים ל 2-3 סועדים
4-5 מצות, שבורות לחתיכות קטנות
1/2 כוס קמח מצה
2 כוסות חלב סויה נייטרלי (ללא מלח או סוכר)
1 עגבניה גדולה ובשלה, מגורדת
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
גבעול טרי של שום ירוק, קצוץ דק (אפשר להחליף ב 2-3 שיני שום קצוצות)
מלח ים, פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון
+ מערבבים את כל החומרים בקערה. מניחים למשך כ-5 דקות לריכוך המצות וספיגת טעמים.
+ מחממים במחבת שמן זית ומשטחים את התערובת בשכבה אחידה. מכסים ומטגנים מעל להבה גבוהה במשך כ-5 דקות. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן 5-10 דקות נוספות, עד שהתערובת נראית מוצקה והצד התחתון שחום.
+ הופכים בזהירות את המציה לצלחת גדולה ומחזירים למחבת. מטגנים כ-5 דקות נוספות.
+ מעבירים לצלחות הגשה ומגישים עם חזרת טובה וסלט מרענן.
תגיות: פסח טבעוני, חביתה טבעונית, מצייה טבעונית, מצה בריי, מצה ברייט, מצה בריי בלי ביצים, ביצים, אורי שביט, מתכונים לפסח
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, כריכים, ממרחים והברקות
הדרך הכי קלה שמצאתי היא לשבור 3 מצות ולהשרות במים רותחים, לסחוט, להוסיף חצי כוס קמח חומוס מעורבב בכמות שווה של חלב כלשהו או מים, לערבב עם המצות, להוסיף מלח ולטגן! יוצא מעולה
הכנתי בלי עגבניה עם חלב סויה במתיקות מופחתת של תנובה ויצא מעולה!!!
סוף סוף יש מה לעשות עם ערמת המצות שנשארה 🙂
חלב סויה הוא החומר שמקשר את כל החומרים? ניתן להחליף במשהו אחר? אצלנו אין שימוש בחלב במתכון המשפחתי: סבתי היתה משרה את שברי המצה במרק שנשאר מערב החג ליצירת לביבה מלוחה ועשירה בטעמה ללא חתיכות ירק ולטעם הזה והמרקם מתגעגעים.
אני מניחה שהמרק יעשה את העבודה אבל אולי תצטרכו להוסיף יותר קמח מצה, כי החלב סמיך יותר. בהצלחה!
החלפתי את חלב הסויה בתערובת של מים וחלב אורז (פשוט כי לא היה לי משהו אחר)וכפית שמן זית, ויצא מעולה. לא היה צורך להוסיף קמח מצה. אז אני מניחה שמרק יעבוד גם. מה שמקשר לדעתי הוא הגלוטן שבקמח המצה. בכלל המתכון גמיש מאוד – במקום לרסק את העגבניה חתכתי לקוביות קטנות, הוספתי פטרוזיליה ומעט פלפל ירוק חריף ופלפל רמירז (פלפל אדום ארוך מתוק) חתוכים קטן, והמציה לא התלוננה.
עשיתי אותה מתוקה, ויתרתי על כל המלוחים, שיניתי לחלב סויה ממותק והוספתי בסוף סירופ אגבה ובננות, יצא מעלף ! אפילו בני הבית אוכלי הבשר רצו שהכין גם להם ! 😀
תודה רבה!!!!
יצא מ-ע-ו-ל-ה!
🙂
המצה בריי נדבקת לי למחבת ואני לא מצליחה להפוך אותה באופן שהיא לא תתפרק ולהפוך לערמת פירורים מעצבנת.
מה אני עושה לא נכון? 🙁
אממ יכול להיות שצריך יותר שמן ואולי המחבת אשמה – נון סטיק טובה רצויה כאן 🙂
גירסא עוד יותר פשוטה ונייטרלית: לשבור 2 מצות, להוסיף מעט 2 כפות קמח מצה, להרטיב במים ולשפוך את המים. להספיג במעט חלב סויה, ולטגן כמו שהוא במעט שמן. כשמשחים למטה להפוך עם כף עץ להשחמה של הצד השני. אפשר לאכול עם מתוק (ריבה, סילאן, סוכר) או מלוח (מלח, פלפל) או לערבב את שני הטעמים…
כמובן שצריך מחבת טובה כדי שהתערובת תישאר שלמה ולא תידבק.
הכנתי יצא נדירר !
זה הולך להיות קבוע בבית שלי כל פסח !
תודה רבה 🙂
היי
אני גם טבעונית וגם לא אוכלת קטניות בפסח..
האם חלב שקדים ביתי יעבוד במקום החלב סויה? אם לא, במה אפשר להחליף?
בהחלט, השתמשי בחלב שקדים לא ממותק
אפשר קמח אחר? אין לי קמח מצה
כן, נסי קמח תירס אם יש לך. אפשר גם קמחים אחרים אבל זה ישנה טעם ומרקם – קמח עדשים, קמח חומוס וכדומה.
היי אורי
חושבת שיעבוד עם זרעי פשתן טחונים וללא משקה צמחי ?
לא 🙂
אז ניתן להשתמש במים במקום משקה צמחי ?
אני חושבת שכן אבל לא ניסיתי.
מתכון מעולה! הכנתי כתלוליות קטנות ונטרף 🙂
נהדר!