בורקס טבעוניים בשלל מליות

17 תגובות לפוסט

  1. דינה הגיב:

    אני כבר המון זמן מחפשת מילויים טבעוניים לבורקס, ופתרת לי את הבעיה! 🙂

    • מרב הגיב:

      ובכלל: מה ההבדל בין נוזל/מי/חלב/קרם/השד 👿 יודע מה של קוקוס?

      • מרב הגיב:

        ומכאן השאלה: במה מהם ממליצות להשתמש למלית כרובית?

        • אורי הגיב:

          היי מרב, באמת יש בלבול שלם עם העניין הזה! אני אנסה להסביר. חלב/נוזל קוקוס זה אותו הדבר. אלה לא המים שבתוך אגוז הקוקוס אלא מיצוי של הבשר של הפרי במים (אפשר להכין גם בבית אגב, מקוקוס יבש). עכשיו – יש כמה דרגות של מיצוי שמייצרות רמות שונות של שומן וסמיכות (יש בזה גם תוספים אז ייתכן שיש גם חומרים מסמיכים). מהמיצוי הראשון יתקבל נוזל סמיך ושמן יותר, אחכ ממצים שוב – וכן הלאה. קרם קוקוס הוא הסמיך והשמן (טוב לקינוחים וכד') וחלב קוקוס הוא הדליל יותר והשומני פחות ויש גם גרסה רזה אפילו יותר, מעין "דיאט". אפשר לראות בקלות את האחוזים על הקופסא. למתכון הכרובית – נוזל/חלב/מי קוקוס (זה אותו דבר). מקווה שעזרתי :mrgreen:

          • מרב הגיב:

            ברור שעזרת! כבר לא נעים לי 😳 להחמיא לך כל הזמן ולציין כמה אני נעזרת בבלוג שלך (אף מורלית: כפי שציינתי בעבר, עברנו מצמחונות לטבעונות, וזה עדיין לא פשוט וזורם)…

          • מרב הגיב:

            ושוב הנודניקית (אני פשוט בהשבתה מהעבודה בשל חילוקי דיעות בין שתיים מכלבותינו, שתוצאתן נשיכתי, ולכן אני מנצלת הזמן להתנסויות קולינריות מן הסוג הטבעוני): מניחה שאם משתמשת בבצק פילו, רצוי לנקוט השיטה בה השתמשת במאפי האפונה הפריכים (דהיינו: 3 עלים ועליהם המלית)?

          • אורי הגיב:

            אם את עושה בורקס גדולים אז נראה לי שכן, דף אחד יהיה דק מדי ולא יכיל את המלית. למאפים קטנים ועדינים, כמו סיגרים שמגלגלים, בגלגול עצמו נוצרות יותר שכבות. בקיצור כן 🙂

          • מרב הגיב:

            ובאותו הקשר של חלב/מי/קרם קוקוס (ושוב, מתנצלת על ההטרדה, אך איש מהנשאלים על-ידי לא ידע להמציא תשובה): במידה ואני מעוניינת "לטבען" מתכון של דבר מתיקה המכיל חלב, אני מניחה שעדיף להשתמש בקרם קוקוס? ובמידה שאכן, ההמרה מתבצעת 1:1?

            המון תודות מראש, ושוב סליחה.

          • אורי הגיב:

            היי מרב, זה בסדר, תשאלי חופשי! האמת שזה מאד תלוי במתכון ולמה הוא משמש. לחלב קוקוס גם יש טעם יחסית דומיננטי. יותר מלחלב סויה ללא סוכר או חלב אורז וכד'. אם תגידי מה בדיוק חשבת להכין אומר לך מה דעתי. הקרם קרוב יותר לשמנת מאשר לחלב.

          • מרב הגיב:

            כמה מקסימה אפשר להיות? 😆
            שקלתי להכין "פינוקי שוקולד" על-פי מתכון שמצאתי של עלמה בשם קיצי אלפר, והאמת שהוא די מזכיר במרכיביו כדורי שוקולד (רק מועשרים…). המרכיבים הבלתי טבעוניים בו הם: 200 גרם חמאה, ו- 1.25 כוסות חלב. מכיוון שאיננו טבעוניים מטעמי בריאות (לא שיש לי משהו נגד….), נתגבר על הזוועה והבושה ונחליף החמאה במחמאה (אלא אם כן יש לך רעיון נעים יותר). מה ממליצה לגבי סוגיית החלב? חשבתי על קוקוס, ולא על חלב סויה, שדווקא יוסיף את טעמו לשוקולד…?

          • אורי הגיב:

            ובכן, הייתי מחליפה את החמאה בחצי שמן קוקוס חצי שמן חמניות (או שמן זרעי ענבים), רק לא מרגרינה.. לגבי החלב קוקוס – אם ככה זה נשמע לי סבבה, אבל הכדורים יקבלו טעם קוקוסי. אם רוצים אפשר שוב לחלק בין החלב קוקוס לחלב סויה כדי לאזן או להשתמש בחלב אורז שהוא עדין יותר (אבל הייתי מפחיתה את הכמות). לגבי הגנאש, לגמרי אפשר עם קרם קוקוס לדעתי. בהצלחה! 😆

          • מרב הגיב:

            שוב, תודות רבות.

  2. יוכי הגיב:

    הבן שלי מסתבר חובב מאכלים שאני מוציאה מהפוסטים שלך למרות שהוא לא טבעוני מוצהר.
    המתכונים שלך נראים פיצוץ.
    בקשר לעלי פילו לא מכירה ולא עבדתי איתם אף פעם. תוכלי קצת הסבר? איזה חברה את ממליצה והאם זה חבילה גדולה שצריך לגמור אותה מיד או איך? ממש מצטערת על כמות השאלות, הבצק לא מוכר לי והמתכון שלך נראה כאמור פיצוץ.

    • אורי הגיב:

      איזה כיף לשמוע, תודה!
      לגבי פילו – אני הכי אוהבת את "שחף" אבל החברה לא קריטית. מפשירים (רצוי יום במקרר אבל אפשר גם שעתיים בחוץ) ומה שחשוב לדאוג שלא יתייבש. שהעלים יהיו מכוסים ולהבריש בשמן.
      אם לא השתמשת בכל החבילה, בדרך כלל אם תעטפי חזרה תוכלי להחזיק עוד כמה ימים במקרר (לפעמים כתוב על האריזה)

  3. תמר הגיב:

    הי, אפשר להכין את המליות יום קודם ואת הבורקסים עצמם למחרת?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |