טארט אפרסקים אישי בקלי קלות
מה עושים כשיש חשק למתוק וכל מה שיש במקרר זה כמה אפרסקים שידעו ימים יפים יותר? האדריכלית והאמא המופלאה אבישג גורדין פתרה לעצמה (ולנו) את הבעיה עם מתכון מהיר ומקסים לטארט אישי בהשראת הספר Sweet Vegan. הזמינו שומרי ראש כי הוא ייחטף
חודש הספר העברי בעיצומו! הזמינו עכשיו את "המטבח הטבעוני שלי"
חומרים ל 8-10 יחידות בקוטר 8 ס"מ
1 כוס קמח כוסמין, מנופה
1 כוס קמח לבן, מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן קוקוס נייטרלי, מוצק
3/4 כוס חלב סויה ללא סוכר
לציפוי:
4 אפרסקים גדולים, בשלים
3/4 כוס שמן קוקוס נייטרלי, מומס
3/4 כוס סוכר דמררה
2 כפיות קינמון
+ מערבבים היטב את הקמחים, אבקת האפייה והמלח בקערה גדולה (אפשר גם במיקסר). מוסיפים שמן קוקוס וחלב צמחי ומערבבים היטב רק עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
+ מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לגובה של כ-1 ס"מ. קורצים לעיגולים בקוטר 8 ס"מ.
+ מחממים תנור ל-190 מעלות.
+ מערבבים בקערית את הסוכר והקינמון לציפוי. טובלים כל עיגול בשמן קוקוס מומס ומצפים בתערובת הסוכר והקינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
+ חותכים את האפרסקים לפלחים, יוצרים גומה קטנה בכל עיגול בצק ומניחים את הפלחים. מפזרים מלמעלה את שארית הסוכר והקינמון.
+ אופים בתנור החם במשך כ-20 דקות עד שהמאפים זהובים ופריכים.
עוד מאפים מתוקים מהירים וטעימים:
פאי אפרסקים על בצק עלים
עוגת שוקו בננה קלה להכנה
טראפלס הכי קלים בעולם
תגיות: מאפים, אבישג גורדין, קינוחים, טארט פירות, אפרסקים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
נראה מצוין (כרגיל).
לא יכולה לחכות ולנסות (ראיתי את זה קצת מאוחר לקראת השבת הנוכחית..)
שלום לך
יש תחליף לשמן קוקוס?
תודה
אני מניחה שאפשר להשתמש בשמן צמחי אחר אבל לא ניסיתי.. זה ישפיע על המרקם