נזיד שעועית לבנה עם גריסים ועגבניות
המתכון הזה נולד בדיוק בזמן לקראת סבב חורפי גשום נוסף וזכה לאלבום תמונות מרהיב במיוחד, בזכות מפגש משמח מעל קערות מרק (בעצם כוסות) מהבילות, קלות להכנה ומלאות בריאות. נמצאה הדרך הכי טעימה להתחמם בחורף
כמה שאני לא אנסה להוריד הילוך, לחיים שלי יש קצב משל עצמם וכבר הבנתי שאין הרבה מה לעשות לגבי זה חוץ מלהתמסר לזרם האירועים והעניינים (שבסך הכל אני מאד נהנית ואוהבת אותם, כן?). אז ככה בתוך השיטפון של היומיום, הפגישה עם נטע ליבנה המקסימה מהבלוג "המטבח של נטע", שהיא גם דיאטנית וגם אחראית לכמה מצילומי האוכל היותר מרהיבים באינסטגרם (גם הצילומים מעוררי התיאבון שכאן הם עבודה שלה), התממשה סוף סוף כשהחורף כבר עמד בפתח. אז אם כבר החורף מתקרב, אמרתי לנטע, בואי נלך על תבשילים מחממים שכיף להתפנק איתם כשבחוץ גשם ורעמים.
אני ניצלתי את ההזדמנות של המפגש החורפי למילוי בקשתו של עוקב אהוב במיוחד, המוזיקאי המוכשר גבע אלון (ידעתם שהוא טבעוני? ויש לו שיר חדש ויפהפה בשם Free) שביקש ממני לא מזמן מתכון של מרק שעועית לבנה. את הקערה התמימה לכאורה של המרק הפכתי לנזיד סמיך ועשיר, שהוא גם ארוחה שלמה, בזכות נוכחותם הנהדרת של גריסי פנינה. איזה כיף!
נטע לעומתי, הבריקה עם מתכון שמחבר פלפלים צלויים עם עגבניות טריות שהוא בעצם גספאצ'ו חם, כי מכינים אותו בדיוק באותה טכניקה – טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ורק בסיום מחממים (רמז: אפשר גם לאכול אותו קר). וכך חברו להם לארוחת הצהריים שלנו שני סירים אדמוניים, שהפיצו ריח משגע בכל השכונה של נטע. בקרוב אצלכם, כי הנה מיד מגיעים המתכונים.
ההרשמה לסדנת הבישול הבאה בעיצומה! לחצו כאן לפרטים
מרק שעועית לבנה, גריסים ועגבניות
כמה פשוט, ככה עשיר ומלא טעמים, בזכות תבלינים, עשבי תיבול וגם ציר ירקות, שאתם בטח זוכרים איך מכינים. המרק יהיה בשיאו יום אחרי הבישול. את הנענע המיובשת אני לא ממליצה להחליף, אבל באין מוצא הנזיד יקבל באהבה גם מרווה מיובשת או טרייה.
חומרים ל 4-6 מנות
4 כוסות שעועית לבנה מבושלת (או 2 כוסות שעועית יבשה, שהושרתה במים למשך הלילה)
1/2 כוס גריסי פנינה שטופים
1 בצל גדול, קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות
3-4 ענפי סלרי קצוצים עם העלים
עלים מ-5 גבעולי טימין טריים
4 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית נענע מיובשת
מעט צ'ילי יבש (לא חובה)
2 עלי דפנה
700 מ"ל עגבניות מרוסקות (רצוי מבקבוק)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
ציר ירקות או מים לפי הצורך
2-3 כפות שמן זית (לא חובה)
+ אם משתמשים בשעועית יבשה, מבשלים אותה לפני הכנת המרק בשפע מים ללא מלח עד לריכוך. מסננים ושומרים בצד.
+ מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים בו בצל, שום, סלרי וטימין במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. אפשר לוותר על השמן ו"לטגן" בטכניקה שמוסברת כאן. מוסיפים גזר וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
+ מוסיפים את השעועית המבושלת והגריסים, מערבבים ומוסיפים את התבלינים. יוצקים לסיר את העגבניות המרוסקות ומוסיפים ציר ירקות או מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל תכולת הסיר. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים היטב.
+ מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שכל המרכיבים רכים והטעמים מעמיקים. במידת הצורך מוסיפים נוזלים, טועמים ואם צריך משפרים תיבול.
למתכון של נטע לגספאצ'ו חם
הכנתם את המרק? ספרו לי ואל תשכחו לתייג באינסטגרם 🙂
תגיות: גריסים, עגבניות, מרק שעועית, שעועית לבנה, גריסי פנינה, נזיד שעועית
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני