סלט כרוב סגול, אבוקדו ותפוז בויניגרט הדרים
כרוב סגול הוא אחד הירקות האהובים עלי, גם בגלל הצבעוניות המהממת שלו וגם בגלל שהוא פצצה של ערכים תזונתיים נהדרים – הוא גם חבר של כבוד במשפחת המצליבים המצטיינת וגם נושא עליו ערימות של נוגדי חימצון, שבסלט הזה הופכים לחגיגה של טעם וצבע. אוצו להכין! ובינתיים חידה: אילו עוד מרכיבים בסלט הזה שייכים לאותה משפחה?
המתכון מתוך הפקת מצליבים למגזין מנטה.
צילום: יוסי סליס
סגנון: נטשה חיימוביץ'
בואו להכין איתי מתכונים של חורף בסדנת הבישול הקרובה
חומרים ל 4-6 סועדים
1/2 כרוב סגול קטן, פרוס דק
4-5 צנוניות חצויות ופרוסות דק
צרור רוקט או ארוגולה (אם צריך חותכים גס)
1 תפוז אדום או אשכולית אדומה מקולפים ומפורקים לפילטים (פלחים ללא קליפה)
1/2-1 אבוקדו מקולף ופרוס
1 כוס אגוזי פקאן קלויים
לרוטב:
2 כפות מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון
1 כף חומץ תפוחים
1 כף חרדל (רצוי חלק)
1 כף שמן זית
קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז
מלח ים, פלפל שחור גרוס
מה עושים כשמתחלפת העונה? מחליפים את האבוקדו במנגו!
עוד סלטים כיפיים וצבעוניים:
סלט חומוס, עגבניות ובצל מקורמל
סלט אבוקדו, הדרים, חלבה ואגוזים
סלט עדשים שחורות, שעועית ירוקה ועשבי תיבול
+ מערבבים היטב בקערה או בצנצנת את חומרי הרוטב.
+ מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
+ יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב, רצוי בעזרת הידיים. משהים ל-5 דקות נוספות כדי שהטעמים ייספגו ומגישים.