קניידלך טבעוניים רכים כמו עננים

87 תגובות לפוסט

  1. עירית קליין הגיב:

    האם מי חומוס הם רק מקופסאת שימורים?

    • אורי שביט הגיב:

      היי עירית, לא – כמו שכתבתי בהערות למטה, אפשר לבשל לבד אבל זה מצריך צמצום שלהם כדי שיהיו יותר מרוכזים. למשהו כזה מעדיפה קופסא וזהו 🙂

      • הילה הגיב:

        כמה זמן ניתן לשמור מי חומוס במקרר?
        ממי בישול?

      • חנה הגיב:

        היי !! לידיעתכם המי חומוס מקופסאות שימורים עברו ידיים
        לא נקיות אלו מים מעופשים !!
        לפני בידול גרגרי חומוס שופכים פעמיים מים רותחים ושוטפים לפני בישול !

        • אורי שביט הגיב:

          היי חנה, אני חושבת שאת טועה – למיטב ידיעתי, הסיבה ששוטפים את החומוס היא על מנת להסיר טעמי לוואי של קופסת השימורים. אני לא מאמינה שהמים מעופשים מכיוון שאז היו מתפתחים בהם חיידקים ועובד. זה לא מה שאני מכירה ומפעלים עוברים בקרת איכות פנימית וחיצונית, כך שאני בספק גדול שיש לכלוך במים. הם נראים אולי מעופשים אבל זה ערפול שנובע מחומרים שמשתחררים בגרגרים בזמן הבישול. כמובן שזו דעתי האישית..

          • חנה ארמל הגיב:

            אורי יקרה !!
            אין צורך חלילה להיפגע לגבי שימורי החומוס .כמו שמשרד הבריאות מגיע לאט לאט לבדיקות יגיעו גם לחומוס בשימורים !!
            גם כשאני מבשלת חומוס אחרי השרייה שופכת פעמים מים רותחים ומסננת ועדיין נשאר מהבישול מי חומוס טובים !!
            המתכונים שלך מעולים וניסיתי את הקנידלך עם הקורנפלור והמתכון מדהים !!

          • אורי שביט הגיב:

            היי חנה, לא נפגעת, זו דעתי בלבד 🙂 שמחה שאת אוהבת את המתכון!

    • אליאן הגיב:

      הכנתי הבוקר עם מי חומוס, יצאו מושלמים. כמעט חיסלתי את כולם.
      תודה וחג שמח!

    • שלוה הגיב:

      לא.
      אפשר מחומוס שבושל בבית.

  2. רינת הגיב:

    מקסים! לטעמי, כוסברה היא מאסט במרק

  3. שרה הגיב:

    האם יש לכם מתכון לקנידלך ללא גלוטן לצליקים.

  4. אני הגיב:

    ולמי שרוצה את הטעם, לא איכפת לו מחמץ אבל כן רוצה סייטן (חלבון):
    עושים סייטן מקמח רגיל (ללוש בצק מקמח ומים ואז לשטוף כמה פעמים) ואז מבשלים במרק – יוצא טעם בדיוק כמו קניידלך, לא כשר לפסח אבל מ-2 מוצרים שיש בבית – קמח ומים.
    עשיר בחלבון, לא הרבה עבודה, ומאוד מאוד זול מול סייטן קנוי. וכמובן שאין חומרים משמרים.

  5. זיו שמעוני הגיב:

    מדהים! תודה רבה

  6. קלייר הגיב:

    אורי, הבעיה שלי היא לא טבעונית או לא. הרי העוף או הבשר הוא במרק, לא קשור לקנידלך. הבעיה שלי היא קמח המצות. אני מאד אוהבת קניידלך, אבל קמח המצות, גורם לי לכאבי בטן. ואני נאלצת לוותר.

    • קלייר הגיב:

      מיכל לשאלתך, תחליף לקמח מצה, אכלתי קניידלך מקמח חומוס (יש לו שם, שכחתי) . אני בטוחה שתמצאי בחנויות של יהודים יוצאי איראן .

      • אורי שביט הגיב:

        יש קמח חומוס בכל מקום היום, הקמח של הגונדי הוא קמח חומוס קלוי. בכל מקרה, ראיתי גרסאות ברשת של קמח תפוחי אדמה וקמח אורז יחד, אפשר לנסות.

  7. הילה הגיב:

    יש!! הכנתי בדיוק לפי המתכון- יצאו מעולים! תודה אורי!!! בזכותך אפשר לשמור על המסורת מבלי לפגוע. חג שמח ובריאות 3>

  8. אן הגיב:

    היי,
    האם אפשר לוותר על אבקת האפייה?
    לא מוצאת בסופרים כשר לפסח…

  9. נטע הגיב:

    אבוי, התפרקו לגמרי בבישול. אבל לגמרי – הסיר הפך לנוזל קניידלך חלק

    • אורי שביט הגיב:

      היי נטע, מכיוון שהם נוסו בהצלחה לא מעט פעמים אני מנסה לבדוק מה השתבש – האם חיכית מספיק שיתייצבו? האם בישלת לא יותר מעשר דקות? האם המים בעבעו מאד בעדינות? כמו שכתבתי במתכון צריך להשגיח עליהם 🙂

  10. ג׳ודי הגיב:

    עשיתי לפי ההוראות ו קניידלך לא התנפחו רק התפוררו מבחוץ, מה יכולה להיות הסיבה?

    • אורי שביט הגיב:

      היי ג׳ודי, מוזר ביותר ואין לי תשובה! יכול להיות שאבקת האפייה היתה לא פעילה או שלא היה מספיק זמן המתנה ובישול? אחרת אין סיבה שלא יתפחו

      • ג׳ודי הגיב:

        הכנתי אותם שוב, נגלה שניה. הפעם השתמשתי גם במי חומוס- שהיו קרים הפעם, וגם בקמח תפוחי אדמה. הכנתי שוב לפי ההוראות ויצא נהדר!! איזה כיף שגם אני יכולה לאכול קניידלעך !

    • שוש הגיב:

      דווקא ביעבוע חזק שמר את ה קניידלעך שלמים!
      ביעבוע עדין התחילו להסדק..
      מתכון מצויין
      תודה אורי אין על המתכונים שלך. תמיד מצליח
      חג שמח

  11. בן ג הגיב:

    יצא אחלה. פחדתי שיהיה טעם של חומוס אבל ממש לא היה.

  12. אביטל הגיב:

    אם אין לי אבקת אפיה, חומץ יכול לעשות את העבודה?

  13. דבי הגיב:

    תודה! יצא מעולה. בול בטעם שאני זוכרת . עפתי על זה לגמרי וחיסלתי כמות כפולה תוך יומיים ( מה לעשות, יש לי חולשה לקניידלך).
    עשיתי עם מי חומוס שבישלתי לבד. יום לפני שהכנתי את הקניידלך החלטתי שאכין חומוס על הדרך. אז השריתי גרגרים והכנתי גם וגם. אני חושבת שרוב המתכונים לחומוס מצריכים גם ככה בישול ארוך וזה מפריד מספיק חלבון למים

  14. אנונימית הגיב:

    הי (: תודה על המתכון, האם ניתן להקפיא לאחר הבישול?

  15. מיכל הגיב:

    האם ניתן להשתמש בקמח רגיל? יודעת שלא יהיה כשר לפסח…

  16. דורסקי הגיב:

    פסח נוסף עם המתכון המעולה הזה.
    אמא שלי נוהגת להשתמש במתכונים שהיא רושמת על פתקים, אני שומר על הלינק למתכון הזה 🙂

  17. שירלי הגיב:

    תודה רבה!!!! יצא מושלם!!!!! וכל כך קל לעומת מתכונים טבעוניים אחרים. הילדים שלי מאושרים 🙂
    אגב, הוספתי גם קצת אבקת בצל, זה שידרג את הטעם

  18. מיכאל הגיב:

    השתמשתי במי חומוס מבישול ביתי, שהיו מרוכזים ונקרשו לג'לי. בישלתי בדיוק לפי ההוראות, אבל הקניידלך פשוט התפוררו לאט לאט עד שנשארו גושים קטנים חסרי צורה…

  19. הילה הגיב:

    היי, האם אפשר להשתמש במי חומוס מאריזת וואקום של חומוס במקום פחית?

  20. דפנה הגיב:

    תודה על המתכון! ניסיתי עם יוגורט ויצא מעולה!!

  21. נעה הגיב:

    היי, אפשרי להחליף את קמח המצה?
    עכשיו ראש השנה ולא מצאתי קמח מצה.
    תודה נעה

    • אורי שביט הגיב:

      היי נעה, אפשר למצוא בחלק מהמכולות קמח מצה לא כשר לפסח. לשאלתך, אני בספק מכיוון שזה חומר גלם עיקרי ואני חוששת ששיבולת שועל דקה למשל תצא דחוסה מדי, אם כי אפשר לנסות אולי כמות קטנה ולבדוק. עוד אופציה זה להכין כדורי טופו במקום..

  22. גבריאלה הגיב:

    הי. עשיתי לפי ההוראות במדוייק. פעמיים הלך לפח. יצאו מאד דחוסים. למרות שעשיתי אותם קטנים מאד.

  23. יהלי הגיב:

    איך אפשר להכין מתערובת של קניידלך מוכנה שיש בה : קמח , שמן , מלח ,חמרי תפיחה?
    ניסיתי לערבב רק עם מים והם תפחו מאד (יותר מהגרסה הרגילה) והתפוררו.

    • אורי שביט הגיב:

      היי, לא ניסיתי אבל נשמע לי שצריך פה חומר קושר אחר, אולי דווקא רסק תפוחים (נשמע מוזר אבל יכול לעבוד). כשאת אומרת מים הכוונה למי חומוס?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |