קניידלך טבעוניים רכים כמו עננים
את הפוסט הזה אני מקדישה לאמא שלי, שאני מתגעגעת אליה יותר ככל שהזמן עובר. אני בטוחה שהיא היתה גאה בי על הקניידלך המושלמים האלה, שהכנתי בפעם הראשונה בחיים
געגועים לאמא זה לא משהו שעובר. נפרדתי ממנה לפני לא מעט שנים, כשהייתי צעירה ממש, אמא לתינוק, והנוכחות שלה עדיין מלווה אותי כל הזמן ובכל מקום. כשהחלטתי סוף סוף אחד כמעט 9 שנות בלוג לפתח מתכון לקניידלך טבעוניים, כמובן שחשבתי עליה. על סיר המרק הענק שהיינו משנעים בכל חג משפחתי שהיה מקור גאוותה, ועל הקניידלך הקטנים והטעימים שהייתי גונבת מהמסננת כשהיא לא היתה רואה. אמא שלי היתה אישה חכמה וטובת לב, חדת מחשבה ולשון ונדיבה מאין כמוה, ואני בטוחה שהיתה מאמצת באהבה את הגרסאות הטבעוניות לשתי מנות החג האלה.
את המתכון למרק שהכי קרוב למרק עוף (רק כמובן בלי תרנגולת) פרסמתי ממש כשהבלוג עלה לאוויר. אפשר להכין אותו כמו שהוא, אפשר לאלתר עם הירקות שיש לכם בבית ואפשר להכין מרק בסיסי פשוט יותר – העיקר שיהיו בו גזר, בצל, סלרי ושמיר. אבל הקניידלעך הם כבר סיפור אחר. עשיתי כמה ניסיונות לגרסאות טבעוניות (שעכשיו המון אנשים מחפשים, כי יש מחסור בביצים, הזדמנות מצוינת לגלות שאפשר לחיות נפלא גם בלעדיהן!) ויצא בסדר, אבל לא וואו. הם היו טעימים אבל עדיין קצת קשים ודחוסים. אז ניסיתי שוב, עם טריק נחמד שאסור בשום אופן לוותר עליו בשביל שהתוצאה תהיה מושלמת. ממליצה בחום לנסות.
לומדים לבשל איתי מהבית!! הסדנה הדיגיטלית הראשונה שלי כבר באוויר
לחצו כאן למאגר ענק של מתכונים טבעוניים לפסח
מעדיפים לאכול משהו מזין יותר בתוך המרק ולא לאכול מצות? קבלו את כדורי החלבון הטעימים האלה!
קניידלך טבעוניים רכים כמו עננים
נכון שהשנה אנחנו חוגגים פסח מצומצם מאד, אבל זאת לא סיבה לוותר על אחת מגולות הכותרת של החג. הקפידו לעקוב במדויק אחרי ההוראות וההצלחה מובטחת!
חומרים ל-20 כופתאות
1 כוס קמח מצה
2 כפיות מחוקות אבקת אפייה
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)
2 כפות שמן זית
6 כפות מי חומוס (לא צריך להקציף, ראו הסבר בסוף המתכון)
1 כוס מים או ציר ירקות, רותחים
אופציה לנמנעים מקטניות בפסח
אפשר להחליף את מי החומוס ב-3 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה. קחו בחשבון שהתוצאה תהיה הרבה יותר דחוסה, ממליצה להכין כדורי קטנים יותר.
עוד אופציה במקום מי החומוס
העוקב המוכשר ליאור בן משה החליף את מי החומוס ב-1/2 גביע (כ-60 גרם) יוגורט סויה. הולך!
+ מערבבים בקערה קמח מצה, אבקת אפייה ותבלינים.
+ מוסיפים שמן זית, מי חומוס (אין צורך להקציף אותם) ואת המים או הציר הרותחים ומערבבים היטב.
+ מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לחצי שעה, להתייצבות.
+ מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים ממנה כדורים בקוטר 2-3 ס"מ (קחו בחשבון שהם מתנפחים בבישול). התערובת תהיה קצת דביקה, זה בסדר ולא צריך להרטיב את הידיים.
מניחים את הכדורים על צלחת ומשהים לחצי שעה נוספת, לא חייבים במקרר.
+ מרתיחים מים או ציר ירקות בסיר (לא מומלץ לבשל את הקניידלעך במרק כי הם יהפכו אותו לעכור). מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה כך שהמים ירתחו בבעבוע עדין מאד – זה חשוב כי בעבוע חזק יכול לפגוע בכופתאות.
+ מעבירים את הקיינדלך לסיר עם המים הרותחים ומבשלים בבעבוע עדין מאד במשך 8-10 דקות. המלצה שלי – אל תתרחקו, לפעמים הרתיחה מתחזקת ואתם רוצים להיות שם כדי לוודא שלא יהיו תקלות.
+ מוציאים בעדינות בכף מחוררת את הקניידלך מהסיר ומעבירים לצלחת. משהים עוד 15 דקות להתייצבות. בשלב זה אפשר להעביר אותם לצלחות ההגשה ולצקת את המרק או לאחסן בכלי סגור במקרר.
המתנה המושלמת לחג – ספר הבישול החדש "חגיגה טבעונית" במחיר מיוחד!
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם
מה זה מי חומוס?
מי חומוס הם בעצם מי הבישול של גרגירי החומוס שהפכו בתום הבישול לעשירים בחלבון ולכן מתפקדים בדומה לחלבוני ביצה. אפשר להקציף אותם, להכין מהם נשיקות, לאפות איתם מקרונים, להוסיף אותם לבראוניז, להכין מהם מיונז ואפילו להוסיף לתערובת של קניידלך כמו במתכון שלמעלה. עדיף להשתמש במים מקופסת שימורים, שהם תמיד עשירים יותר בחלבון (אין בהם חומר משמר אבל יש בהם מלח, לכן צריך להוסיף לקניידלך ממש מעט מלח). אם אתם מעדיפים לבשל חומוס לבד, אני ממליצה אחרי הסינון לבשל את המים עד שהם מצטמצמים לפחות בחצי, כדי להבטיח שיהיו מספיק מרוכזים. כדאי גם לקרר אותם במקרר לפני השימוש.
תגיות: קניידלך, מתכון לקניידלך, קניידלעך, קניידלך טבעוני, קניידלך טבעוניים, איך מכינים קניידלך, קמח מצה, מרק ירקות, פסח, מתכונים לפסח, מתכונים טבעוניים לפסח
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, כריכים, ממרחים והברקות
האם מי חומוס הם רק מקופסאת שימורים?
היי עירית, לא – כמו שכתבתי בהערות למטה, אפשר לבשל לבד אבל זה מצריך צמצום שלהם כדי שיהיו יותר מרוכזים. למשהו כזה מעדיפה קופסא וזהו 🙂
כמה זמן ניתן לשמור מי חומוס במקרר?
ממי בישול?
שבוע פלוס מינוס 🙂 אפשר גם להקפיא
אורי יקרה !!
הקניידלך שלך עם הקורנפלור פשוט נהדרים וטעימים ואין עליהם כמה הם טעימים ובאמת עננים תודה לך !!
יא איזה כיף לשמוע!!
היי !! לידיעתכם המי חומוס מקופסאות שימורים עברו ידיים
לא נקיות אלו מים מעופשים !!
לפני בידול גרגרי חומוס שופכים פעמיים מים רותחים ושוטפים לפני בישול !
היי חנה, אני חושבת שאת טועה – למיטב ידיעתי, הסיבה ששוטפים את החומוס היא על מנת להסיר טעמי לוואי של קופסת השימורים. אני לא מאמינה שהמים מעופשים מכיוון שאז היו מתפתחים בהם חיידקים ועובד. זה לא מה שאני מכירה ומפעלים עוברים בקרת איכות פנימית וחיצונית, כך שאני בספק גדול שיש לכלוך במים. הם נראים אולי מעופשים אבל זה ערפול שנובע מחומרים שמשתחררים בגרגרים בזמן הבישול. כמובן שזו דעתי האישית..
אורי יקרה !!
אין צורך חלילה להיפגע לגבי שימורי החומוס .כמו שמשרד הבריאות מגיע לאט לאט לבדיקות יגיעו גם לחומוס בשימורים !!
גם כשאני מבשלת חומוס אחרי השרייה שופכת פעמים מים רותחים ומסננת ועדיין נשאר מהבישול מי חומוס טובים !!
המתכונים שלך מעולים וניסיתי את הקנידלך עם הקורנפלור והמתכון מדהים !!
היי חנה, לא נפגעת, זו דעתי בלבד 🙂 שמחה שאת אוהבת את המתכון!
הכנתי הבוקר עם מי חומוס, יצאו מושלמים. כמעט חיסלתי את כולם.
תודה וחג שמח!
איזה כיף!! חג שמח
מתכון מושלם.
אפילו קיצרתי את טווח הזמנים של החצי שעה לרבע שעה ויצא יציב. תכינו ישר כמות כפולה.
ממליצה על חוואג' למרק, זה הופך כל מרק למשודרג
יאאא איזה תענוג 🙂
לא.
אפשר מחומוס שבושל בבית.
מקסים! לטעמי, כוסברה היא מאסט במרק
כוסברה היא מאסט בחיים!!
האם יש לכם מתכון לקנידלך ללא גלוטן לצליקים.
היי שרה, אני לא יודעת אם יש קמח מצה ללא גלוטן אבל אפשר להחליף את הקניידלך בכדורי טופו כאלה, זה מהמם https://vegansontop.co.il/tofu-ball-with-spinach-and-lentils/
תודה רבה
גם למתכון זה
וגם למתכון הקניידלעך.
טרם ניסיתי אך ממה שקוראת נראה טוווווב
הכנתי מקמח מצה כוסמין מלא ועם קורנפלור, יצא הכי טעים שאי פעם אכלתי.
עוד יש דרך לעשות כדי שיצאו בדיוק המרקם, אבל הטעם גן עדן.
תודה וחג שמח 🙂
נהדר!! חג שמח 🙂
חפשי מתכון לדאיפו קניידאלאף יפניים
http://yovegan.co.il/%D7%93%D7%90%D7%99%D7%A4%D7%95-%D7%94%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%9C%D7%9A-%D7%94%D7%99%D7%A4%D7%A0%D7%99/
ולמי שרוצה את הטעם, לא איכפת לו מחמץ אבל כן רוצה סייטן (חלבון):
עושים סייטן מקמח רגיל (ללוש בצק מקמח ומים ואז לשטוף כמה פעמים) ואז מבשלים במרק – יוצא טעם בדיוק כמו קניידלך, לא כשר לפסח אבל מ-2 מוצרים שיש בבית – קמח ומים.
עשיר בחלבון, לא הרבה עבודה, ומאוד מאוד זול מול סייטן קנוי. וכמובן שאין חומרים משמרים.
מבינה לליבך אבל אפשר אפילו חלבון בלי חמץ!! אלה היו תמיד האופציה המועדפת עלי https://vegansontop.co.il/tofu-ball-with-spinach-and-lentils/
אפשר להשתמש במי החומוס לאבקה של קניידלך במקום ביצה?
לא ניסיתי אבל סיכוי טוב שזה יעבוד 🙂
הי אורי האם אפשר להחליף קמח מצה במרכיב אחר? אנחנו גרים בחו"ל ומשלוח של קמח מצה לא הגיע 🙁
היי מיכל, לצערי לא ניסיתי בעצמי אבל יש מתכונים ברשת של שילוב קמח תפוחי אדמה וקמח אורז למשל, שווה לעשות חיפוש ולבדוק.
אפשר לדעתך עם רסק תפוחים במקום החומוס…??
היי, לדעתי כן 🙂
שאלה מקצועית – מה הדרך הכי טובה לשמור את הקניידלך במקרר? לשים בקופסא או עם המרק?
אני ממליצה לשמור בקופסא בנפרד עד להגשה.
אם שמרתי את הקניידלך במקרר, איך אני מחממת אותם לפני הגשה?
שאלה מצויינת! אני פשוט שמה אותם בצלחת ויוצקת עליהם את המרק 😍
היי אורי,
קודם כל תודה!
עשיתי ממש אחד לאחד לפי ההוראות (עכשיו קראתי שוב כדי לוודא) ויצא מאוד טעים אבל הקניידלך לא תפחו בכלל, יצאו מהבישול באותה צורה שנכנסו… וכל כך רציתי עננים :/
לא שכחתי אבקת מרק, אולי הדבר היחיד הוא שקמח המצה הוא קמח מצה טחון דק לאפייה. זה העניין לדעתך?
*התכוונתי אבקת אפייה כמובן
מוזר מאד.. אין לי הסבר האמת! אלא אם אבקת האפייה היתה לא פעילה משום מה. או שלא היה מספיק זמן המתנה ובישול.
מי חומוס הכוונה למים של השימורים?
אכן כן
מדהים! תודה רבה
בשמחה!
האם אפשר להכין יום מראש?
היי עופרי, לדעתי לא צריכה להיות בעיה. תאחסני במקרר בקופסא סגורה. עוד אופציה זה להקפיא לפני הבישול ולבשל לקראת ההגשה.
אורי, הבעיה שלי היא לא טבעונית או לא. הרי העוף או הבשר הוא במרק, לא קשור לקנידלך. הבעיה שלי היא קמח המצות. אני מאד אוהבת קניידלך, אבל קמח המצות, גורם לי לכאבי בטן. ואני נאלצת לוותר.
מיכל לשאלתך, תחליף לקמח מצה, אכלתי קניידלך מקמח חומוס (יש לו שם, שכחתי) . אני בטוחה שתמצאי בחנויות של יהודים יוצאי איראן .
יש קמח חומוס בכל מקום היום, הקמח של הגונדי הוא קמח חומוס קלוי. בכל מקרה, ראיתי גרסאות ברשת של קמח תפוחי אדמה וקמח אורז יחד, אפשר לנסות.
יש!! הכנתי בדיוק לפי המתכון- יצאו מעולים! תודה אורי!!! בזכותך אפשר לשמור על המסורת מבלי לפגוע. חג שמח ובריאות 3>
איזה כיף לשמוע הילה!! 🥰💚
היי,
האם אפשר לוותר על אבקת האפייה?
לא מוצאת בסופרים כשר לפסח…
אפשר, אבל אם יש סודה לשתיה תוסיפי 1/2 כפית
רציתי להגיד תודה. יצא נהדר! גם המרק וגם הקניידלך.
איזה כיף!
אבוי, התפרקו לגמרי בבישול. אבל לגמרי – הסיר הפך לנוזל קניידלך חלק
היי נטע, מכיוון שהם נוסו בהצלחה לא מעט פעמים אני מנסה לבדוק מה השתבש – האם חיכית מספיק שיתייצבו? האם בישלת לא יותר מעשר דקות? האם המים בעבעו מאד בעדינות? כמו שכתבתי במתכון צריך להשגיח עליהם 🙂
עשיתי לפי ההוראות ו קניידלך לא התנפחו רק התפוררו מבחוץ, מה יכולה להיות הסיבה?
היי ג׳ודי, מוזר ביותר ואין לי תשובה! יכול להיות שאבקת האפייה היתה לא פעילה או שלא היה מספיק זמן המתנה ובישול? אחרת אין סיבה שלא יתפחו
הכנתי אותם שוב, נגלה שניה. הפעם השתמשתי גם במי חומוס- שהיו קרים הפעם, וגם בקמח תפוחי אדמה. הכנתי שוב לפי ההוראות ויצא נהדר!! איזה כיף שגם אני יכולה לאכול קניידלעך !
איזה כיף לשמוע ג'ודי!!
דווקא ביעבוע חזק שמר את ה קניידלעך שלמים!
ביעבוע עדין התחילו להסדק..
מתכון מצויין
תודה אורי אין על המתכונים שלך. תמיד מצליח
חג שמח
תודה רבה שוש! אנסה בשיטתך בפעם הבאה 🙂
יצא אחלה. פחדתי שיהיה טעם של חומוס אבל ממש לא היה.
נהדר!! בכלל אין טעם של חומוס 🙂
אם אין לי אבקת אפיה, חומץ יכול לעשות את העבודה?
היי אביטל, אני לא חושבת. אם יש סודה לשתיה תוסיפי כפית מחוקה אחת.
תודה! יצא מעולה. בול בטעם שאני זוכרת . עפתי על זה לגמרי וחיסלתי כמות כפולה תוך יומיים ( מה לעשות, יש לי חולשה לקניידלך).
עשיתי עם מי חומוס שבישלתי לבד. יום לפני שהכנתי את הקניידלך החלטתי שאכין חומוס על הדרך. אז השריתי גרגרים והכנתי גם וגם. אני חושבת שרוב המתכונים לחומוס מצריכים גם ככה בישול ארוך וזה מפריד מספיק חלבון למים
מעולה!! גם אנחנו הכנו חומוס בזכות הקניידלך 🙂
הי (: תודה על המתכון, האם ניתן להקפיא לאחר הבישול?
לא ניסיתי.. אבל מאמינה שכן.
האם ניתן להשתמש בקמח רגיל? יודעת שלא יהיה כשר לפסח…
לא ניסיתי 🙂 אני בספק אם יהיה לזה אותו מרקם
פסח נוסף עם המתכון המעולה הזה.
אמא שלי נוהגת להשתמש במתכונים שהיא רושמת על פתקים, אני שומר על הלינק למתכון הזה 🙂
אדיר!! 🙂
תודה רבה!!!! יצא מושלם!!!!! וכל כך קל לעומת מתכונים טבעוניים אחרים. הילדים שלי מאושרים 🙂
אגב, הוספתי גם קצת אבקת בצל, זה שידרג את הטעם
נהדר!! איזה כיף
השתמשתי במי חומוס מבישול ביתי, שהיו מרוכזים ונקרשו לג'לי. בישלתי בדיוק לפי ההוראות, אבל הקניידלך פשוט התפוררו לאט לאט עד שנשארו גושים קטנים חסרי צורה…
קשה לדעת מה לא עבד.. המון הכינו והצליחו, יכול להיות שבכל זאת מים מקופסא זה הפתרון הכי נוח ומדוייק
היי, האם אפשר להשתמש במי חומוס מאריזת וואקום של חומוס במקום פחית?
היי, לא מכירה אריזת וואקום אבל אם זה הנוזל בו התבשל החומוס זה אמור לעבוד.
תודה על המתכון! ניסיתי עם יוגורט ויצא מעולה!!
איזה כיף לשמוע!
היי, אפשרי להחליף את קמח המצה?
עכשיו ראש השנה ולא מצאתי קמח מצה.
תודה נעה
היי נעה, אפשר למצוא בחלק מהמכולות קמח מצה לא כשר לפסח. לשאלתך, אני בספק מכיוון שזה חומר גלם עיקרי ואני חוששת ששיבולת שועל דקה למשל תצא דחוסה מדי, אם כי אפשר לנסות אולי כמות קטנה ולבדוק. עוד אופציה זה להכין כדורי טופו במקום..
הי. עשיתי לפי ההוראות במדוייק. פעמיים הלך לפח. יצאו מאד דחוסים. למרות שעשיתי אותם קטנים מאד.
מצטערת מאד לשמוע. הכנתי היום בעצמי.. זה מתכון שהוכן המון פעמים בהצלחה, אני באמת לא יודעת מה השתבש.
איך אפשר להכין מתערובת של קניידלך מוכנה שיש בה : קמח , שמן , מלח ,חמרי תפיחה?
ניסיתי לערבב רק עם מים והם תפחו מאד (יותר מהגרסה הרגילה) והתפוררו.
היי, לא ניסיתי אבל נשמע לי שצריך פה חומר קושר אחר, אולי דווקא רסק תפוחים (נשמע מוזר אבל יכול לעבוד). כשאת אומרת מים הכוונה למי חומוס?