קראמבל תפוחים ואגסים סופר טעים
נכון שקראמבל זה קינוח לכאורה פשוט ויש שיאמרו פושטי, אבל תקשיבו – הטעם של המתכון הבא יגרום לכם לחסל לבד את התבנית כולה (אחת שיודעת)
דעו לכם, שאצל אנשי אוכל בכלל ואצל בלוגרים בפרט, לוח הזמנים של חגי ישראל שונה לחלוטין. אני מוצאת את עצמי חושבת על מתכונים לחג הרבה לפני כולם וגם מכינה אותם הרבה קודם – יותר מפעם אחת. ככה למשל הכנתי קרעפלך כבר פעמיים – פעם אחת כדי לכתוב ולצלם את המתכון הזה ובפעם השניה, כדי להביא אותם יחד עם עוד מנות חגיגיות לראש השנה לאולפן של פאולה וליאון, שם התארחתי עם עומר מילר השבוע. דיברנו על אתגר 22, על מתכונים טבעוניים לראש השנה ובכלל ועל החוברת מבשלים מסלול מחדש, שיש בה מתכוני שפים מעולים שמתאימים גם לחג. כאן מורידים את החוברת בחינם
לחצו כאן לעוד המון מתכונים מעולים לראש השנה
ובכל זאת, כמו שקורה לי הרבה פעמים, השתרבב לו מתכון נוסף ממש ברגע האחרון. זה קרה בזכות סדנת הזום האחרונה של לפני החגים שהתקיימה ממש אתמול – סדנה שכולה מתוקים. הכנו עוגת דבש בלי דבש וגם כנאפה מתוקה ונהדרת והמתכון השלישי הוא זה שאני מעלה לכאן ממש עכשיו. לכאורה, מתכון פשוט לקראמבל – אבל כל כך עשיר בטעם, שפשוט לא הצלחתי להפסיק לנשנש אותו מהתבנית. מזל שנמצאו מהר שכנים שבאו לאסוף את כל מה שהכנתי בסדנה ולגאול אותי מזלילה בלתי נשלטת של מתוקים באמצע הלילה.
רוצים לקבל עדכון על הסדנאות הבאות? כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימה
קראמבל עשיר עם אגסים ותפוחים
למטה – פירות מתובלים בקינמון, וניל וקליפת תפוז, למעלה – קראמבל של קמח כוסמין, אגוזים ושיבולת שועל. כל מה שאתם רוצים בביס טעים אחד, שהכי קל בעולם להכין.
חומרים לתבנית בקוטר כ-24 ס"מ או תבנית פיירקס בינונית. אפשר גם להכין בכלים אישיים
4 תפוחים ירוקים (גרני סמית')
4 אגסים גדולים
מיץ מ-1/2 לימון
3 כפות סירופ מייפל טבעי
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קמח טפיוקה או קורנפלור
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
לקראמבל:
2/3 כוס (כ-90 גרם) קמח לבן או כוסמין או מלא
1 כוס אגוזי מלך או תערובת אגוזים
1/3 כוס (כ-30 גרם) שיבולת שועל עבה
1/3 כוס (70 גרם) סוכר דמררה
1/4 כוס שמן קוקוס או שמן צמחי אחר
להגשה:
אבקת סוכר, גרגירי רימון, עלי נענע טריים
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מקלפים את הפירות וחותכים לקוביות. מעבירים לתבנית, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים כדי שהפירות ייעטפו לחלוטין בתיבול.
+ טוחנים את האגוזים במעבד מזון לקבלת פירורים דקים ואחידים. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים לקבלת פירורים לחים.
+ מפזרים את הפירורים על הפירות שבתבנית כך שיכסו אותם לחלוטין ואופים בתנור כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב והפירות מתרככים.
+ מניחים להתקרר מעט ומפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה. אם רוצים מפזרים גרגירי רימון ועלי נענע טריים.
אל תפספסו את כל הטעים – בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם!
תגיות: אגוזים, אגוזי מלך, תפוחים, קינוח טבעוני, אגסים, קראמבל, מנה אחרונה טבעונית, שיבולת שועל
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
הכנתי בלי אגסים, ועם שמן קנולה. יצא טעים מאוד, תודה על המתכון!
נהדר!!
האם זה עובד רק עם תפוחי גרני סמיט?
לא חובה אבל רצוי – כי הם מוצקים ויציבים ולא יתפוררו ויהיו קמחיים כאלה באפייה.
תקשיבי המתכון פיגוז טעים ברמות. עשיתי שני שינויים במקום הקמח קוסמין השתמשתי בקמח קוקוס ובמקום הרימונים השתמשתי בחמוציות קפואות פיזרתי ואז הכנסתי לתנור. פשוט מעדן אלוהי. תודה יקרה🥰
מה ההבדל אם אבחר שמן צמחי אחר, ולא שמן קוקוס? יהיה הבדל בטעם או במרקם? למה הרבה מתכונים טבעוניים בוחרים דווקא בשמן קוקוס? תודה רבה!
היי מיכל, עקרונית אפשר – הסיבה שאני משתמשת בשמן קוקוס היא בעיקר בגלל המרקם החמאתי שלו, הוא יותר כבד ושומני ועשיר משמן אחר. גם הטעם מוסיף, אבל אם לא אוהבים יש שמן קוקוס מזוכך שאין לו טעם וריח בכלל (למשל של משק לין, אפשר להזמין און ליין).
כדאי לנסות עם שמן זרעי ענבים
מכינה עכשיו. בערב חג להגיש קר? איך לחמם? לשמור במקרר?
היי, בגדול עדיף להשאיר בחוץ בלי כיסוי כדי שלא יאבד פריכות. אבל אפשר גם לכסות רק אחרי שמתקרר לגמרי ולהכניס למקרר. לחמם בלי כיסוי כמה דק בתנור לפני ההגשה (לא חובה אבל זה נחמד וגם יחזיר את הפריכות לקראמבל)