במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי
כשאני רוצה להרשים את האורחים במינימום מאמץ והדבר האחרון שיש לי זמן וכח אליו הוא להשקיע בלזניה, אני זורקת לתנור פרוסות טופו מתובלות עם שכבות של ירקות, שיוצרים יחד פסיפס צבעוני, בריא וטעים. היכונו ללהיט
צילום: אמיר מנחם.
בואו נשים את זה על השולחן – אני לא אוהבת לעמוד שעות במטבח. כן, גם אני שממש נהנית לבשל וזה גם המקצוע שלי, תמיד אעדיף מנה שמכינים מהר ויוצאת מדהים על פני מנה שלוקח להכין שעות, גם אם היא יוצאת מדהים. אני אוהבת את האוכל שלי זורם, ספונטני וקליל ושגם ייראה מיליון דולר, דרישות צנועות בסך הכל. היפה הוא, שהדרישות האלה באמת אפשריות כי עובדה, לא מעט מהמתכונים באתר הזה עונים פחות או יותר על ההגדרה.
אחד הדברים שגורמים לעניינים להתעכב הוא תכנון מראש – אני צריכה להחליט היום מה להכין מחר, כי צריך להשרות קטניות או צריך לבשל משהו מראש, להקפיא לכמה שעות, לחכות שיתקרר או יתייצב או להשרות במרינדה כדי שיספוג טעמים. אחד הפתרונות המעולים כדי לאפשר ספונטניות במקרה של המאפה הזה הוא להשתמש בטופו של תנובה, שכבר עבר תיבול והמרקם שלו רך במיוחד – במקרה הזה טופו עם בזיליקום, אבל גם הטופו הפיקנטי שלהם ישתלב כאן מצוין. הוא מהווה בעיני תשובה מצוינת (ולא רק בגלל שיתוף הפעולה שלי עם סויה תנובה) לכל מי שעדיין חושבים שטופו זה לא טעים ולא מבינים למה אנשים מתעקשים לאכול מחק 🙂 כשמתבלים אותו כמו שצריך, טופו יכול להיות מעדן ולהשתלב באופן מושלם בשלל מאכלים. ואיזה כיף שאפשר לשלוף אותו מתובל מהמקרר ולא לחכות אפילו דקה לפני שפורסים ומכניסים אותו לתנור.
עוד מתכונים טעימים בסגנון איטלקי:
קנלוני במילוי מנגולד, טופו ואגוזים
ניוקי בטטה מתובל
לזניה טבעונית ב-5 דקות
ההרשמה לסדנת החורף הקרובה בעיצומה! בואו לבשל איתי
רוצים לראות כמה זה פשוט? צפו בסרטון!
טופו וירקות אפויים בסגנון איטלקי
את ההשראה למאפה המהיר והכל כך טעים הזה קיבלתי מסלט הקפרזה האיטלקי הקלאסי, על מניפת הפרוסות הצבעונית שלו. כאן יש לכם הזדמנות להעשיר אותו בירקות האהובים עליכם (למה לא להפתיע עם לבבות ארטישוק?) ולתת לכל היופי הזה להשתכשך ברוטב עגבניות טעים שמכינים בדקה. אפשר להגיש את המנה עם פולנטה רכה, אורז או קינואה.
חומרים לתבנית בגודל 17X27 ס"מ (כ-4 מנות)
1 חבילה טופו, רצוי בתיבול בזיליקום/פסטו
1 חציל ארוך ודק
1 זוקיני גדול
1 פלפל שושקה צהוב או אדום
1 בצל סגול
1-2 עגבניות
2 כפות שמן זית
חופן עלי בזיליקום טריים
לרוטב:
400 גרם (כ-2 כוסות) עגבניות מרוסקות
3 שיני שום כתושות
1 כפית גדושה אורגנו יבש
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
** אם הטופו שלכם לא מתובל, מומלץ לערבב 1/2 כוס שמן זית עם תבלינים איטלקיים מיובשים שיש לכם (אורגנו, בזיליקום, טימין וכדומה), מלח ופלפל, לצקת על פרוסות הטופו כך שייעטפו היטב ולהשהות לפחות 10 דקות ואפשר אפילו לילה במקרר.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מעבירים את העגבניות המרוסקות לקערה, מוסיפים את יתר חומרי הרוטב ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב לתבנית ומשטחים בעזרת כף.
+ חוצים בסכין את קוביית הטופו ופורסים כל מחצית לפרוסות בעובי של קצת פחות מ-1 ס"מ.
+ חותכים את הירקות באותו אופן, כך שיתקבלו פרוסות בעובי דומה.
+ מסדרים את הפרוסות בתבנית לסירוגין (רצוי לא באותו סדר, שיהיה בלאגן צבעוני) ומשעינים אותן זו על זו, כשהן טובלות ברוטב.
+ מזלפים או מברישים מלמעלה בשמן זית ומכניסים לתנור החם ל-45 דקות עד שעה, עד שהירקות והטופו רכים וזהובים.
+ מברישים במעט שמן זית, מעטרים בעלי בזיליקום טריים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
עוד מתכון קל ומהיר: ירקות ופטריות מוקפצים על קרם לאבנה
בואו לעקוב אחרי האוכל שאני מכינה ועוד דברים שאני עושה בעמוד האינסטגרם שלי
תגיות: עגבניות, איטלקי, בזיליקום, טופו, לזניה, חצילים
קטגוריות: מתכוני וידאו, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
הרוטב לא מכסה את הירקות אז הם נשארים בצורתם המקורית ולא מקבלים טעם של הרוטב.כנ"ל הטופו.
היי תמירה, מצטערת אם התאכזבת, הירקות והטופו אכן לא מכוסים ברוטב אבל הם "שוכבים בו" כך שחצי מהפרוסה כן בתוך הרוטב. מלמעלה מזלפים שמן וכמובן שאפשר ומומלץ להגיש עם מעט מהרוטב מעל.
אם התנור חזק ומאד מייבש, אפשר להתחיל את הצלייה עם תבנית מכוסה ורק לקראת הסיום להסיר את הכיסוי להשחמה. ככה הרוטב והאדים יישארו בפנים.
הכנתי אתמול. בטעות עם טופו רגיל. יצא מעולה!!!!!
איזה כיף!!
אורי אהובה, במה אפשר להחליף את החציל?
היי! אפשר בטטה למשל.. ואפשר פשוט לשים יותר מהרכיבים הקיימים 🙂
מחכה לתוצאות!! <3
מתכון שמח, פשוט וצבעוני, כייף! תודה
תענוג 🙂
תודה על המתכון המדהים!
בריא, קל, טעים ויפה בעין. מי צריך יותר?
איזה כיף לשמוע!!