טראפלס שוקולד טבעוניים הכי קלים ומהירים בעולם
כמעט מביך להעלות מתכון כל כך פשוט, אבל ברגעי הדחק או סתם רגעי הפינוק, כשבא לכם משהו מתוק ועכשיו – זה הפתרון הכי שווה שיש. וכמובן שאפשר גם לשדרג
לפעמים כל מה שאנחנו צריכים בחיים זה ביס אחד של שוקולד, מתוק, טעים ומרחיב את הלב (על שאר האיברים שהוא מרחיב לא נרחיב עכשיו את הדיבור.. פח!). הרעיון בבסיס מתכוני הטראפלס למיניהם הוא יצירת "גנאש" בקונדיטורית מצויה – במקור זוהי תערובת של שוקולד ושמנת, אבל מתברר שממש בקלילות אפשר להמיר את השמנת בנוזלים אחרים ולקבל ממתק שוקולדי לא פחות מענג. זה יכול להיות כל סוג של "חלב" שיש לכם בבית – סויה, שקדים, אורז-שקדים וכדומה וכמובן יכול גם להיות קרם קוקוס (עדיף על נוזל, כי הקרם הרבה יותר שומני). העיקר כאן הוא השוקולד – מריר ואיכותי, עם כמה שיותר מוצקי קקאו וכמובן גם ללא מרכיבים מן החי (ברוב המקרים שוקולד מריר יהיה טבעוני לחלוטין, למרות שעל חלקם כתוב "חלבי", בעיקר ענייני כשרות שלא קשורים לטבעונות).
הכי חשוב – להגיע למרקם הנכון, שהוא סמיך מאד ונוזלי, כדי שהתערובת תתגבש ותתקשה וניתן יהיה לגלגל ממנה כדורים. לכן כמות הנוזל לא ממש מוגדרת, מוסיפים מעט וטורפים, עד שזה קורה. דליל מדי? לא נורא, תמיד אפשר להוסיף עוד שוקולד.
אני כותבת כאן בזריזות את המתכון הבסיסי (כמעט מביך לקרוא לזה מתכון) – עליו אתם יכולים לעשות לונה פארק של ניסיונות – להוסיף גרידת תפוז וליקר תפוז, להוסיף ליקר אחר שאתם אוהבים, וניל, נענע, בזיליקום ואפילו צ'ילי לתערובת. למלא את כדור השוקולד הנימוח באגוז לוז או שקד או כדורון של מרציפן או אפילו פרי. ובסיום לגלגל בקקאו איכותי, שבבי קוקוס או פיסטוקים גרוסים. עופו על זה 🙂
עוד מתוקי שוקולד טבעוניים:
טראפלס שוקולד וחלבה
טראפלס טבעוניים במילוי מרציפן
גנאש שוקולד מריר, עוגיית תבלינים ופירות מקורמלים
טראפלס שוקולד טבעוניים זריזים
300 גרם שוקולד מריר איכותי, רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו, שבור לחתיכות קטנות
3/4 כוס (כ-200 מ"ל) קרם קוקוס
תוספות: עלי נענע קצוצים, עלי בזיליקום קצוצים, צ'ילי גרוס (מעט!), מלח גס (כנ"ל), גרגירי וניל או מעט תמצית וניל, ליקר לפי הטעם (1-2 כפות), גרידת תפוז ומיץ תפוזים ועוד כיד הדימיון.
למילוי (לא חובה): אגוזי לוז, חצאי שקדים, כדורוני מרציפן, דודבן משומר, פטל וכדומה.
לציפוי: קקאו איכותי, שבבי קוקוס, פיסטוקים גרוסים דק.
+ מניחים את שברי השוקולד בקערה חסינת חום.
+ מחממים את ה"חלב" בסיר קטן עד לרתיחה קלה – אם רוצים להוסיף "טעמים" זה הרגע – אפשר לסנן אם לא רוצים שהם יישארו בתוך השוקולד.
+ מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד שבקערה. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק וסמיך. כדאי להוסיף את החלב בהדרגה – ישנם הבדלים בין סוגי השוקולד וסוגי החלב ולא כדאי שיווצר קרם דליל מדי. אם השוקולד לא נמס לחלוטין, אפשר להניח את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ולטרוף עד שהכל נמס ואחיד.
+ מכסים את הקערה בניילון נצמד (חשוב למניעת ספיחת ריחות מהמקרר, לשוקולד יש נטיה כזאת) ומכניסים למקרר למשך שעה-שעתיים לפחות, עד שהתערובת מתקשה לחלוטין.
+ מוציאים את הקערה מהמקרר ומחלצים בעזרת כפית כמות קטנה מהקרם המוקשה. מגלגלים לצורת כדור ומגלגלים באבקת קקאו (או כל רעיון אחר) לציפוי. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. ממשיכים כך עם יתרת התערובת ומכניסים חזרה למקרר להתגבשות ל-15 דקות נוספות או יותר.
עוד מתוקי שוקולד טבעוניים:
טראפלס שוקולד וחלבה
טראפלס טבעוניים במילוי מרציפן
גנאש שוקולד מריר, עוגיית תבלינים ופירות מקורמלים
תגיות: טראפלס טבעוניים, קקאו, קינוח שוקולד, שוקולד מריר, שוקולד, אורי שביט, שוקולד טבעוני, ממתקים טבעוניים, קינוח טבעוני, טראפלס
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
תודה…גם פשוט וקל וגם נראה טעים
ניסיו שעומד כרגע במקרר:
בסיס הטראפלס עם קרם קוקוס, ובתוספת של קוואקר ואוכמניות מיובשות – הכוונה היא להכין אופציה לכדורי שוקולד.
אני מחפשת משהו שהילדים יאהבו גם, דהיינו שיהיה בהחלט שוקולדי, אבל יותר אוורירי.
תודה בכל מקרה בנתיים,
בשמת 😛
לבשמת כוכב: תוסיפי לתערובת השוקולד פצפוצי אורז או קינואה (להשיג בכל חנות טבע) – ותקבלי כדורי שוקולד אווריריים שילדים ימותו עליהם.
בהתחשב בכל המתוקים שרצים פה לאחרונה, נראה לי שתאהבי את הלינק הזה:
http://ohsheglows.com/2012/01/05/top-21-vegan-dessert-recipes-of-2011/
אוי ואבוי 😉 תודה !
הצלת אותי…
בירושלים קשה להשיג קינוח טבעוני מפנק והייתי חייבת משהו מהיר ומנחם… 🙂
איזה כיף!
מעולה למדי! יצאו כ-30 כדורים נהדרים.
נראה יאמי. אני מנסה את המתכון כעת, אך לצערי קרם הקוקוס (או השומן עצמו) נפרד מהשוקולד המומס… מדוע? אשמח לעזרה! תודה רבה.:)) שנה יפה!
מוזר.. מאמינה שתוך כדי טריפה במטרפה זה אמור להתחבר.
הי אורי, תודה על המתכון המעולה ובכלל על הבלוג המצוין שלך! נגלה שנייה עכשיו במקרר. שתי שאלות: 1. מקרר או מקפיא? שואלת כי הכדורים מהנגלה הקודמת נדבקו אחד לשני. 2. קראתי משהו על החשיבות הרפואית של שוקולד, בזכות ריבוי פלבנואידים נוגדי חימצון, ויש שם המלצה לשימוש בשוקולד מריר לאפייה לא ממותק, את יודעת על זה משהו? איפה אפשר לרכוש? זה הקישור:
http://www.doctors.co.il/ar/13671/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94%3A+%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93+%D7%98%D7%95%D7%91+%D7%9C%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA+
תודה ולילה טוב, טלי
לא מאמינה שפספסתי ולא הגבתי, סליחה.. בכל מקרה – אני מקררת במקרר בלבד. אם הטראפלס מצופים הם לא אמורים להידבק, בכל מקרה כדאי להניח אותם על הצלחת או בכלי כשהם מרווחים מעט.
לגבי השוקולד – אני מניחה ששוקולדים איכותיים ניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה (יש כמה כאלה, תלוי באזור מגוריך), אם את לא מקפידנית ממש אז שוקולד מריר 60 אחוז ומעלה הוא בהחלט מצוין (היא גם ציינה אותו כאופציה).
הי
מה עדיף, חל"ס או קרם קוקוס?
תודה
קובי
אני מעדיפה קרם קוקוס, הוא יותר סמיך ושומני. אבל אפשר גם עם חל"ס.
אם אני רוצה להכין את הכדורים בצורות, כלומר תבניות סיליקון כאלה שמיועדות לטראפלס, אפשר למלא את התבניות ישירות בקרם השוקולד הנוזלי ולהעביר למקרר/ מקפיא להתייצבות? 🙂
נשמע לי שכן 🙂
מתכון גרוע. הקרם מתקרר לפני שכל השוקולד נמס וזה הורס את כל המרקם. הלך השוקולד, הלך קרם הקוקוס והלך הקינוח להערב. לא מאמינה שסמכתי על השטות הזאת ולא הכנתי בצורה נורמטיבית.
לפני שחורצים דינו של מתכון שנבדק ונוסה היטב, מומלץ לשאול מה עלול היה לגרום לבעיה – במקרה הזה כנראה טמפרטורה נמוכה בחדר או חלב שלא חומם מספיק. אפשר להחזיר לחימום יחד בסיר או אפילו במיקרו והכל יסתדר. אגב "השטות הזו" זו שיטה מסורתית להכנת גנאש שוקולד (הבסיס לטראפלס) בקונדיטוריה הצרפתית.
הכנתי בדיוק כפי שאמרת ויצא דליל מדי, לא הצלחתי לכדרר אותם 🙁
כלומר, גם אחרי קירור ממושך התערובת לא התייצבה? במצב כזה כנראה שהוספת קצת יותר מדי חלב.. הייתי מחממת מחדש ומוסיפה שוקולד.