עוגת מצות קלה להכנה מ-5 רכיבים בלבד
אני לא אחדש הרבה אם אגיד שהשילוב של מצות ושוקולד גורם אפילו לאנשים שמעדיפים ביס מלוח על ביס מקינוח, לעבור צד. המתכון שלפניכם הוא בדיוק מה שאתם צריכים בפסח הקרוב: עוגה בעלת מראה מרשים, שמכינים בכמה דקות וקוצרים מחמאות
אולי זה ידהים כמה מהקוראים, אולי אפילו יזעזע, אבל אני מודה שמצה עם שוקולד לא היתה מעולם מאבות המזון שלי בפסח, גם לא כשהייתי ילדה קטנה (וכבר אז גרגרנית גדולה). אני לא מתעלפת על מצות באופן כללי ודי בקלות מעבירה את חול המועד בלי שאף אחת מהן נכנסת אלי הביתה ואם כבר הן נכנסות, זה יהיה בדרך כלל כדי להפוך למנה מלוחה, המכונה בשפת העם מצה ברייט, מצה בריי, כבר ראיתי גם מצה בראט ויש דקדקנים שאומרים מצייה. אם אתם מזדהים, ברור שתוכלו למצוא מתכון למאכל המסורתי האהוב הזה בגרסה טבעונית ועוד מתכון בגרסה אסייתית (וטבעונית, נו מה).
השנה החלטתי שאני לא יכולה להמשיך לחשוב רק על עצמי. מה עם המשפחה?? מה עם הקוראים שלי שמבקשים שוב ושוב עוגה לפסח?? ואני, נו, אם כבר עוגה לפסח אז בואו נתקתק משהו מהיר וקל ובלי חומרים מוזרים ולא קשורים וברור שצריך להיות מאד מאד טעים. במילים אחרות: מצה עם שוקולד. כי תכלס עוגת מצות קל ממש להכין ובדרך כלל מכינים אותה בצורה של שכבות – מצה (טבולה באיזה שהוא נוזל לריכוך בדרך כלל), קרם שוקולד, מצה, קרם שוקולד וחוזר חלילה. בואו נודה על האמת, אלה שכבות מסודרות של אותה מצה עם שוקולד מהילדות!
כמובן שג'ינג'ית כמוני חייבת להתמרד. החלטתי לשבור את החוקים של עוגת המצות והצעד הראשון היה, איך לא, לשבור את המצות! ואז במקום קרם השוקולד המריר, שידכתי לשברים קרם שוקולד לבן, מממממ כבר נשמע טוב. ולציפוי גם שוקולד מריר, כי בכל זאת. קצת קרם קוקוס והופ, עוגת החג המעולה הזו מחכה לעשר הדקות הפנויות שלכם כדי שתכינו אותה בצ'יק ותאחסנו במקרר. כשמתכוננים לארוחת חג כל רגע שמשחרר אתכם מלחשוב על הקינוח הוא רגע מבורך ואני כאן כדי לחסוך לכם זמן ובלאגן. מיד בהמשך תוכלו לקרוא את כל מה שאתם צריכים כדי להעביר את המתכון הלאה לאורחים.
**עדכון**
אז לא יתואר אבל המתכון הזה פשוט שבר את האינטרנט!! תוך כמה ימים נכנסו אליו אלפי אנשים, מי ידע שכולם מתים להכין עוגת מצות לפסח?? גם אני ניצלתי את ימי החג הראשונים על שלל ארוחות המשפחה והחברים כדי להכין את העוגה עוד כמה פעמים ובהשראת המלצה של אחת הגולשות שדרגתי אותו עם שתי תוספות קטנות אך משמעותיות. אם דודה מרים, ה-בשלנית וה-אופה של המשפחה ביקשה את המתכון, כנראה שזה הצליח!! ראו את הצעת השדרוג בגוף המתכון בהמשך.
ומה למנה עיקרית? פולנטה רכה ואביבית!
כאן רוכשים את הספר "המטבח הטבעוני שלי" במחיר מבצע
אוסף ענק של מתכונים לפסח מחכה לכם באתר
עוגת מצות עם שוקולד לבן
אתם הולכים להתאהב במתכון המהיר הזה! אני כל כך בטוחה בעצמי רק בגלל שלנגד עיני ראיתי את העוגה הזו מתחסלת (לא מלשינה על ידי מי) עוד לפני שהחג התחיל.. במתכון הסופי הפחתתי קצת את כמות המצות כדי שהיחס ביניהן לבין השוקולד יהיה נכון, אבל כמובן שאם רוצים להשתמש בכל החבילה (15 מצות) ולקבל עוגה גבוהה כמו בתמונה, אפשר להוסיף יותר קרם קוקוס ושוקולד לבן באותו יחס, כדי שהיא לא תהיה יבשה מדי.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
12 מצות, שבורות לחתיכות קטנות
300 גרם שוקולד צ'יפס לבן פרווה (של "אופנהיימר", להשיג בסופרים)
1 כוס קרם קוקוס
לשדרוג התערובת (לא חובה):
1/2 כוס קרם קוקוס
2 כפות קונפיטורת פירות יער או תותים
3 כפות יין אדום
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר 60% מוצרי קקאו, שבור לקוביות
1/3 כוס קרם קוקוס
1 כף שמן קוקוס או שמן צמחי אחר
לעיטור (לא חובה):
שבבי קוקוס בגודל האהוב עליכם, קלויים במחבת יבשה
+ ממיסים את השוקולד הלבן עם קרם הקוקוס במיקרוגל או מביאים את הנוזל לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. טורפים כך שיתקבל קרם חלק.
+ אם מחליטים לשדרג: בקערית קטנה מחממים יחד קרם קוקוס, קונפיטורת פירות יער ויין אדום וטורפים כך שלא יהיו גושי ריבה.
+ מניחים את המצות השבורות בקערה ויוצקים עליהן את הקרם הלבן ואת תערובת הריבה. מערבבים-לשים היטב בידיים נקיות כך שכל המצות יהיו עטופות.
+ משמנים מעט את התבנית ומעבירים אליה את המצות. מניחים עליהן נייר אפייה ומהדקים היטב לתחתית התבנית בשכבה אחידה.
+ ממיסים את חומרי הציפוי במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים וטורפים לקבלת קרם חלק. יוצקים על שכבת המצות ומשטחים.
+ אם רוצים מפזרים על השוקולד שבבי קוקוס קלויים ומאחסנים במקרר כשלוש שעות, להתמצקות (אפשר לזרז תהליכים במקפיא).
+ מומלץ להוציא את העוגה מהמקרר כמה דקות לפני שמגישים.
הערות וגיוונים:
- אפשר בהחלט לעטר בקוקוס טחון קלוי או לא קלוי בכלל.
- אפשר לעטר בשוקולד צ'יפס לבן למקרה שחסר לכם שוקולד במתכון.
- אפשר ומומלץ להוסיף קישוטים כמו פרוסות תותים ופרחים אכילים, להעצמת החגיגיות.
- אפשר בהחלט להכין יום לפני ההגשה ולהוריד את עניין הקינוח מהראש.
עוד מתכונים מתוקים לפסח:
מוס שוקולד עם תפוזים או תותים
חיתוכיות מושלמות משוקולד ושלל אגוזים
סניקרס שהם בעצם ריסיס טבעוניים
וגם באונטי עם טריק מטורף
תגיות: שוקולד, פסח, קוקוס, קינוח, מצות, שוקולד לבן, מצה
קטגוריות: מהיר וטבעוני, מתוק, פוסט נבחר
הי
חסר לנו שוקולד לבן . האם אפשר להחליף לשוקולד מריר גם בעוגה עצמה ?
היי, לא ניסיתי אבל אני מאמינה שיעבוד מצוין 🙂
הי, האם אפשר להשתמש בשמנת צמחית במקום קרם קוקוס?
אפשר 🙂
הכנתי אותה, היא מדהימה!
איזה כיף לשמוע!!