תבשיל מתוק-חריף של חומוס ותפוחי אדמה
אני מתה על ארוחות סיר כאלה ובגלל שיש כאן רק ירקות, גם הבישול שלהן קצר יותר ובאופן אישי ממש לא אכפת לי שיש להן מרקם טיפה דייסתי. אם אתם חרוצים, בטח יש לכם חומוס מושרה ומבושל במקפיא, אבל גם חומוס קפוא קנוי יעשה את העבודה.
חומרים ל-6 מנות
8-10 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
4 גזרים, קלופים ופרוסים גס
2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות (לא חובה)
800 גרם גרגירי חומוס מבושלים
1 צרור בצל ירוק, קצוץ גס
3 שיני שום קצוצות
1-2 פלפלים חריפים פרוסים דק (לא חובה)
3 כפות רסק עגבניות
3 כפות סילאן (לא חובה)
מעט קינמון טחון (לא חובה)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
שמן זית
+ יוצקים מעט שמן זית לסיר רחב ומאדים את הבצל הירוק במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב (שלא ייחרך). מוסיפים את השום והפלפלים החריפים הקצוצים וממשיכים לאדות 1-2 דקות נוספות, עד שהשום מעלה ניחוח. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר, הבטטה והחומוס ומטגנים-מאדים אותם 10-15 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהם מתרככים מעט ומעמיקים צבע.
+ מערבבים בקערית רסק העגבניות, סילאן וקינמון. יוצקים את התערובת על הירקות שבסיר ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מוסיפים מים כמעט עד לכיסוי, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעה, עד שהירקות מתרככים וסופגים טעמים. מדי פעם בודקים שהתחתית לא נחרכת ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים.
+ כ-15 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים בזהירות. מסירים מהאש ומגישים. התבשיל יהיה נפלא גם יום למחרת.
תגיות: סילאן, חומוס, תפוחי אדמה, אורי שביט, קדרה צמחונית, תבשיל טבעוני, טבעונות, בישול טבעוני, מנות עיקריות
היי אורי, נראה מדהים!
יש לי טיפה'לה בעיה עם תבשילים עיקריים שעושים אותם מתוקים…
איך את חושבת שכדאי לי להפוך את זה ל"מלוח-חריף"? 🙂
הממ, שאלה טובה
הבטטות והגזר ממתיקים קצת את העסק גם בלי הרסק והסילאן.
אבל אולי יעזור לוותר על הסילאן ולהוסיף אולי קוביות של ירקות שורש אחרים – לפת, ארטישוק ירושלמי (עכשיו העונה!) וכדומה, כדי להפחית את המתיקות.
בסדר גמור. אנסה השבוע ואחזור עם תגובת "בדקתי ומצאתי"
אין כמוך אורי 😆
הכנתי ויצא טעים מאד.. במקום חומוס שמתי עדשים ירוקות לא מבושלות ומילאתי מים כמעט עד כיסוי
מאוד מאוד טעים!!!
ממש פשוט להכנה אבל לקח הרבה זמן עד שהירקות התבשלו, 3-4 שעות.
תודה רבה ??
ממליצה לאדות את הירקות לפני שמכניסים לסיר. לשים על מסננת יעודית לסנון בסיר. אני מאמינה שזה יקצר משמעותית את זמן הבישול. העקשניות ביותר הם תפוחי האדמה לכן כדאי אותם לחתוך דק יותר.
אשמח לקבל מתכונים
היי הילה, באפשרותך להירשם לאתר בתחתית העמוד וכל כתבה חדשה תישלח אליך למייל 🙂
היי אורי, תודה על המתכון.
אני בדיוק מכין ואת הירקות בישלתי בנפרד לפני שהתחלתי לבשל עם הבצל וכל השאר. זו טעות? כי פתאום נראה לי לא הגיוני שצריך לבשל כמה שעות אם כבר בישלתי את הירקות.
היי יונתן, כן זה היה מיותר 🙂 הרעיון הוא שזו מנה שמתבשלת בסיר אחד וככה כל הטעמים נספגים. פשוט תעצור, תסנן את הירקות (אני מניחה שבישלת במים) ותמשיך לפי המתכון, זה בעיקר יקצר את זמן הבישול ואני מאמינה שייצא בסדר 🙂
כמה מים צריך? בהתחלה כתוב כוס אחת. בהמשך כתוב מים כמעט עד כיסוי. מה הנכון?
נכון! הנכון הוא כמעט עד לכיסוי 🙂 תודה, אתקן את המתכון
תבשיל ממש טעים. הטעמים משתלבים לרוטב נהדר. מומלץ לשים המון מלח אחרת המתיקות משתלטת.
נהדר ציפי!
חייבת לפרגן על התבשיל המושלם הזה. חוזרת אליו כל כמה חודשים כבר שנים – כמה פשוט, ככה טעים, מזין, מאוזן, ועשיר בטעמים. המתכונים שלך בכללי נהדרים, אבל איכשהו פיתחתי פטיש קשה דווקא למתכון הזה – שיחסית ממש ישן. אין פואנטה, חוץ מקצת פרגון ורצון לומר שאת נהדרת 🙂
יואו אילנה! איזה כיף לשמוע, פשוט חיממת את ליבי <3 וזה באמת ממש ממש טעים!
יצא נהדר, תודה!
תענוג!!