כמו חצ'אפורי: לחם מחבת טבעוני במילוי גבינה
הכל התחיל מגעגוע לחצ'אפורי אימרולי המעולה של מסעדת "ננוצ'קה" ז"ל, אז החלטתי לאלתר משהו בסגנון עם החומרים שיש בבית. התוצאה המטריפה שבכלל לא דומה למקור: לחם מחבת שמנמן ממולא בגבינה
לא יודעת מה חשבתי לעצמי, אבל סרטוני הכנת חצ'אפורי שראיתי ברשת שכנעו אותי שזה ממש לא סיפור להכין את המאפה הגיאורגי האהוב והכל כך טעים הזה בבית. נכון שהחצ'אפורי שאכלתי כל כך הרבה פעמים במסעדת ננוצ'קה הוכן בידיים מיומנות וזריזות של טבחיות גיאורגיות ותיקות, אבל וואלה, בסך הכל בצק ממולא, מה כבר יכול להיות. אני אגיד לכם בדיוק מה – החלטתי לא ללכת לקניות, לאלתר מהראש בצק, להחליף פה, לשנות שם ולבסוף לגלות שכשמרדדים במערוך בצק ממולא בגבינה היא מתחילה לברוח החוצה.
אז לא יצא בדיוק חצ'אפורי, למרות שהטכניקה ממש דומה. יצא משהו בין פיתה ללחם, שאני קוראת לו לחם מחבת. את הלחם השמנמן הזה מילאתי בקרם של טופו ופסטו (מוכן, כי היתה לי צנצנת בבית) אבל אפשר ומומלץ למלא אותו בכל תערובת גבינות ביתיות או קנויות שאתם רוצים, בעשבי תיבול ובכלל, בכל מיני ממרחים שאוהבים (מי אמר עגבניות מיובשות או טפנאד זיתים?).
מזמינים עכשיו מתנה לחג – "המטבח הטבעוני שלי" במחיר מיוחד
מחפשים עוד מתכונים לשבועות? לחצו על הקישור ותמצאו את כולם
לחם מחבת טבעוני במילוי גבינת טופו
אם יש לחם אחד שאתם רוצים להגיש לפתיחה של ארוחת החג ובעצם, כל ארוחה משפחתית או אירוע עם חברים – זה צריך להיות הלחם הזה. הוא קל מאד להכנה, טעים בטירוף ואפשר למלא אותו בכל מיני סוגים של גבינות וממרחים. ראו הערות בסוף המתכון
חומרים ל-4 פיתות שמנמנות
לבצק:
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן*
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
קורט מלח
1 גביע (113 גרם) רסק תפוחים*
4 כפות שמן זית
1/3-1/2 כוס מים
שמן זית להברשה
למילוי:
1 חבילה (300 גרם) טופו קשה*
2-3 כפות פסטו*
מעט מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה:
עגבניות בשלות מגוררות
1 שן שום כתושה
טחינה
+ מתחילים בהכנת הבצק: מניחים בקערה קמח, סודה לשתיה ומלח ומערבבים. מוסיפים רסק תפוחים, שמן זית ומים (תתחילו עם פחות ותוסיפו עוד מים רק אם צריך) ולשים במשך כ-5 דקות בתנועות נמרצות עד שהבצק הופך רך, אחיד וגמיש ולא נדבק לידיים. מכסים במגבת ומשהים למנוחה של 15-30 דקות.
+ בינתיים מכינים את המילוי: טוחנים במעבד מזון את הטופו והפסטו (ראו הערות לגבי חומרי המילוי) לקרם חלק וסמיך. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
+ מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מרדדים במערוך לעלה דק ומניחים במרכזו 1-2 כפות מהמילוי. תופסים יחד את קצוות הבצק כמו צרור, מהדקים היטב מסביב למילוי וקוטמים את שארית הבצק המיותרת. מניחים על משטח העבודה ומרדדים בעדינות לצורת פיתה (אפשר גם עם הידיים) – נזהרים שהמילוי לא יברח החוצה אבל גם אם בורח קצת, לא נורא!
+ מלהיטים מחבת נון סטיק (לא צריך לשמן) מעל להבה בינונית-גבוהה ומניחים בה את הפיתה הממולאת. צולים 2-3 דקות, הופכים בעזרת תרווד וצולים עוד 2-3 מהצד השני. הופכים שוב, ממשיכים לצלות ובינתיים מברישים את הצד העליון בשמן זית. הופכים ומברישים גם את הצד השני. אם הבצק משחים מאד, מנמיכים את הלהבה. אחרי עוד 2-3 דקות מוציאים לצלחת וממשיכים כך עם יתר הפיתות הממולאות.
+ מחלקים כל "פיתה" בסכין ל-4 רבעים ומגישים לצד עגבניות מרוסקות עם שום כתוש וטחינה גולמית או מתובלת.
הערות וגיוונים:
- אני הכנתי את הבצק מ-2 כוסות קמח לבן + 1 כוס קמח כוסמין מלא. אפשר להכין מקמח כוסמין לבן או מלא, אם כל הקמח מלא תזדקקו ליותר מים והתוצאה תהיה יותר דחוסה.
- לא מרגישים שום מתיקות או טעם של תפוחים!
- אפשר להחליף את רסק התפוחים ביוגורט טבעוני ללא תוספת סוכר.
- במקום טופו אפשר להשתמש בגבינות טבעוניות על בסיס סויה או אגוזים ואפשר להכין קרם אגוזים או שקדים ביתי. אפשר גם לשלב כמה סוגים.
- אפשר להוסיף עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום, נענע, בצל ירוק, כוסברה וכדומה.
עוד מתכונים טעימים ללחמים ביתיים:
לחם דובדבנים ביתי
חלה קלה להכנה
חלת שקדים מתוקה
תגיות: פסטו, לחם, פיתה, מתכונים לשבועות, פיתה ביתית, פיתה במחבת, לחם ממולא, לחם במילוי גבינה, חצ'אפורי טבעוני, טופו, חצ'אפורי, איך מכינים פיתה במחבת
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מאפים
האם גם טופו רך למילוי יעשה את העבודה?
היי דריה, טופו רך כן, טופו משי לא.
מדהים מדהים!
אבל איפה אפשר לרכוש יוגורט טבעוני ללא תוספת סוכר?
תודה שירי! בכל מכולת וסופר – מעדן סויה של תנובה בטעם טבעי
היי, מכינה עכשיו וגיליתי באיחור שאין לי רסק תפוחים וגם לא יוגורט:(
מה יכול להתאים במקום? יש לי צ'יה וזרעי פשתן…
תודה!
היי, כמו שעניתי לך בפייס – ממליצה להכין רסק תפוחים ביתי. מה עשית בסוף??
היי, תודה! לא ראיתי את התשובה משום מה…
בסוף פשוט השארתי את המרכיבים היבשים וחיכיתי עם זה עד שיהיה לי רסק תפוחים.
יצא מעולה!!!! המילוי מושלם
נהדר!! <3