הרינג טבעוני: מתכון לפטריות יער כבושות
כשאני שומעת את המשפט "אין מאכל בעולם שאי אפשר להכין בגרסה טבעונית" אני בדרך כלל מרימה גבה, אבל ה"הרינג" שהכינה לי גלית זינגמן בלי שאף דג נפגע, גרם לי להשתכנע סופית וגם לחסל את כל הקערה. המתכון הנפלא לפניכם
צילום תמונה ראשית: גלית זינגמן
אם השם גלית זינגמן נשמע לכם מוכר, זה בגלל שהקונדיטורית המוכשרת והמקסימה הזו אחראית בין היתר על המתכון למקרונים טבעוניים שמופיע באתר (וגרם לקדחת הקצפות גם אצלה וגם בבתים רבים אחרים בראש השנה האחרון). לגלית אמנם יש סטודיו למתוקים טבעוניים בשם "נמשים", אבל בסתר היא מתנסה לא מעט גם בצד המלוח של המטבח. וכשאני אומרת מלוח אני מתכוונת לזה, כי כשהגעתי אליה לסטודיו בפעם האחרונה היא קידמה את פניי עם צנצנת של פטריות כבושות מעשה ידיה.
את הרעיון למתכון קיבלה בארוחה "במסעדת הסושי הטובה ביותר בעולם", לדבריה, שממוקמת מכל המקומות דווקא בוורשה ונקראת Youmiko Vegan Sushi (השמועה אומרת שהסצנה הטבעונית שם מפותחת מאד!). אחרי שטעמה "דג מלוח" מזרח אירופאי בגרסה נטולת דגים והתפעלה, היתה נחושה לשחזר את המתכון ואם אתם כבר מכירים את המתכונים של גלית, היא לא עצרה עד שהגיעה לטעם המדוייק שחיפשה. אני חשה את עצמי לא פחות מבת מזל שחילצתי ממנה את המתכון למעדן הזה ומחכה לתיוגים שלכם אצלי באינסטגרם על תמונות צנצנות מלאות בפטריות כבושות, קדימה!
טיפ חשוב לפני שמתחילים: לא שוטפים פטריות!
זה אולי יזעזע כמה מהקוראים חולי הניקיון, אבל תנו לי להרגיע אתכם – הפטריות שאנחנו אוכלים לא גדלות באיזה יער נידח ואף כלב לא עובר לידן ועושה את מה שעושה. רוב הפטריות שמגיעות אלינו לצלחת גדלות בחדרים מבוקרים וממוזגים ובוקעות מתוך שקי ניילון גדולים שמלאים במצע נקי ומעוקר. במילים אחרות, הן לא ממש מלוכלכות ואם מצאתם עליהן פירורים שחורים, אלה בדרך כלל שאריות מהמצע הזה שכל מה שצריך זה לנפנף באלגנטיות בעזרת נייר מטבח (אם אתם מתעקשים אפשר להרטיב אותו קצת). הסיבה שלא שוטפים אותן בשום אופן זה שהן נוטות לספוג נוזלים, מה שפוגע במרקם הנגיס הנהדר שלהן. ובטח שאין שום צורך לקלף אותן, רחמנא ליצלן!
הירשמו לסדנת בישול טעימה וחורפית עם אורי שביט
פטריות יער כבושות בסגנון הרינג
לארוחת מזטים, למנה ראשונה, בתור נשנוש, בתוך כריך – קשה לי לחשוב על סיטואציה שבה לא ארצה לטרוף את המעדן הזה. ספרו לי איך שילבתם את פטריות הפלא בארוחות שלכם, תמיד יש מה ללמוד 🙂
כ-700 גרם (4 חבילות) פטריות יער, מנוקות בנייר מגבת וקרועות לרצועות
1 בצל לבן או סגול, חצוי ופרוס לרצועות דקיקות
2-3 אצות נורי מפוררות (אפשר להוסיף עוד סוגים של אצות ים לחיזוק הטעם)
שמן צמחי נייטרלי לכיסוי (זרעי ענבים/חמניות/סויה וכדומה)
למשרה:
1 ליטר מים
2 כפות גדושות סוכר
2 כפיות גדושות מלח
5 כפות חומץ (גלית משתמשת בחומץ תפוחים)
8 גרגירי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
2 שיני שום מקולפות
2 מסמרי ציפורן
+ מעבירים לסיר את כל חומרי המשרה ומביאים לרתיחה.
+ מוסיפים לבסיר את קרעי הפטריות ומבשלים בבעבוע עדין כ-45 דקות, עד שהפטריות רכות מאד אך עדיין נגיסות. מסננים ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
+ מעבירים את הפטריות המבושלות לצנצנת מעוקרת, מוסיפים רצועות בצל ואצות ודוחסים היטב, שלא יהיה מקום להרבה אוויר.
+ מכסים את תכולת הצנצנת בשמן, סוגרים היטב ומאחסנים במקרר למשך לילה.
בואו לבקר בעמוד האינסטגרם שלי, טעים שם!
עוד מנות מעולות עם פטריות:
מרק פטריות ותפוחי אדמה לעונה הקרה
תגיות: פטריות יער, הרינג, פטריות, דגים, חמוצים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
היי תודה אורי, נראה מושלם. פתאום מתגעגעת להרינג משנות הטבעונות. רק לא מבינה מה זה לקרוע לרצועות פטריות יער. ממש בלי סכין רק עם הידיים? כי בתמונה הן נראות פרוסות יפה לא?
ממש בלי סכין! ממליצה לאמץ את השיטה עבור הפטריות האלה תמיד. פשוט מפרידים אותן לרצועות בידיים, ככה המרקם הכי מוצלח.
נשמע מעניין מאוד, אכין לאבא שלי ואנסה לגרום לו לטעום בעיניים עצומות.
איזה סוג פטריות אלה "פטריות יער"? ירדן? מלך היער?
היי, אלה פטריות ירדן או פטריות אויסטר, שמגיעות באשכולות ונראות כמו צדפות גדולות. מחכה לתוצאות הניסוי!
וואוו, יצא פשוט מעולה! הכנתי אתמול וניסיתי ממש עכשיו (אחרי לילה במקרר). איזה כיף! תודה רבה על המתכון ?
איזה כיף לשמוע!