פנקייקס טבעוניים: הדרך הרכה לפתוח שנה מתוקה
שוב אני מודה לאלוהי הטבעונות על ההיכרות הנפלאה עם אבישג, שחלקה איתי את המתכון שלה לפנקייקס טבעוניים נימוחים ואווריריים. מיד רצתי לספר לחבר'ה
אבישג היא אחת המתנות הראשונות שזכיתי לקבל בעקבות המעבר לטבעונות. חוץ מזה שהיא אדריכלית מוכשרת, אמא בחסד לתינוקת טבעונית, יפהפיה ובעלת משפחה למופת, היא גם אחת הנשים הנדיבות ורחבות הלב שאני מכירה. מי עוד היה מזמין אישה זרה אליו הביתה כדי ללמד אותה להכין עוגת שוקולד טבעונית, רק בגלל שהיא קראה אותי מתבכיינת קצת בפייסבוק? זאת היתה רק תחילת הרומן. מאז הפכנו לחברות טובות, הכנו ביחד קציצות טבעוניות לשבת, ובאופן כללי כשאני צריכה עצה טובה לגבי מתכון או רעיון, אני יודעת שאצל אבישג אני אקבל תשובה מוצלחת ואם צריך גם מתכון.
זה בדיוק מה שקרה לפני כמה ימים, אחרי שהזמינו אותי להתארח באולפן של אברי גלעד והילה קורח, כדי לדבר על משפחות טבעוניות לקראת ההפנינג המקסים שהתקיים בפארק הירקון. "יהיה נחמד אם תביאי משהו לאכול" מלמלה התחקירנית כאילו כלאחר יד, ואני הבנתי את הרמז – כדאי שיהיו כמה דברים ממש שווים על השולחן. השידור החי התקיים בשבת בבוקר ומה יותר טעים, מפנק ואהוב על ילדים מאשר פנקייקס בשבת בבוקר? פעם כבר הכנתי פנקייקס טבעוניים והאמת שזה ממש היה לא סיפור, אבל לא הייתי בטוחה שיש לי מתכון מנצח. ידעתי למי בטוח יש אחד כזה. מה הפלא שמנחי התכנית סירבו לשחרר את הצלחת והמשיכו לבלוס אותם לאורך כל השידור?
עוד מתוקים טבעוניים:
עוגת גזר נימוחה
מלבי קרם קוקוס
טארט טאטן טבעוני
פנקייקס טבעוניים של אבישג גורדין
ההכנה קלי קלות, ההתפעלות מובטחת.
חומרים ל 8-10 חביתיות בינוניות
1/3 1 כוסות קמח לבן
1/3 1 כוסות קמח אחר – מלא, שיפון, כוסמין
2 כפות סוכר דמררה
2 כפות אבקת אפייה
2 כפיות קינמון טחון
1/2 כפית מלח
2/3 2 כוסות "חלב" – סויה, אורז-שקדים וכד'
4 כפות שמן
2 כפיות תמצית וניל טהור
חופן תותים, פרוסים דק
3 בננות, פרוסות דק
שמן צמחי או שמן קוקוס, לטיגון
להגשה: אבקת סוכר, סירופ מייפל
+ מערבבים בקערה את החומרים היבשים. בקערה נפרדת מערבבים את החלב, השמן והווניל.
+ יוצקים את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ומערבבים היטב, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. מניחים לתערובת למשך כ-5 דקות, על מנת שאבקת האפייה תתחיל לפעול.
+ מחממים מעט שמן במחבת מעל להבה בינונית ויוצקים מהבלילה למרכז המחבת. מניחים פרוסות תות ובננה על הצד העליון של החביתית שבמחבת, כך שישקעו בה מעט.
+ כאשר הצד התחתון של החביתית משחים ומתחילות להיווצר בועות קטנות בשוליים העליונים, הופכים בבת אחת בעזרת תרווד. ממשיכים לטגן כדקה נוספת ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. אם רוצים מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם עם סירופ מייפל.
תגיות: אבישג בננה, אבישג גורדין, פנקייקס, פנקייקס טבעוניים, אורי שביט, תותים, קינוח טבעוני, בננות, בראנץ' טבעוני, אברי גלעד
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
אז זהו שה…להפוך…נראה לי בעיתי 😉 לא מתפרק אצל כולם כמו אצלי ? חוץ מזה, ראיתי את אבישג בפאנל בבית תמי והיא באמת מתוקה ומהווה השראה…
גם אני חששתי. הכנתי פנקייקס לא מאד גדולים, נעזרתי בתמיכה של מזלג מהצד, וידאתי שהם יציבים מלמטה והופ! בבת אחת! גם עם טיפה נוזלת בלילה הצידה או פרוסת פרי אחת זזה, זה לא התפרק ועדיין נראה יפה מאד! אחרת לא הייתי לוקחת אותם לטלוויזיה 😉
לוקחת את המילה שלך 🙂 נראה איך יעבור עם הבת שנתיים וקצת שלי…
האם לדעתך אפשר במקום להפוך, לשים מכסה מעל המחבת כדי שהחלק העליון יתבשל באדים?
לדעתי זה עלול להיות בעייתי קצת גם מבחינת המרקם של החלק העליון (שייצא יותר "מבושל" מאשר מטוגן) וגם מבחינת הזמן שעלול בינתיים לגרום לחריכה של החלק התחתון. אבל אפשר לנסות עם הראשון ולראות מה יוצא 😉
יופי של מתכונים
שלום אורי,
תודה על המתכונים המעולים.
רציתי לבקש גרסה טבעונית למרק השפטה שאני מתגעגע אליו…
תודה 🙂
תודה עומר! אני לא בטוחה שאני מספיק בקיאה כדי ל"טבען" מרק כזה.. יכול לשלוח לי קישור למתכון לא טבעוני מוצלח כדי שאבדוק?
תודה אורי. אם לקחת את הקישור, את יכולה למחוק את התגובה הקודמת שלי? בכל זאת קצת לא נעים לשים קישור למתכון בשרי בבלוג טבעוני… 🙂
שלום,
האם המתכון הוא טוב אם אשתמש רק עם קמח לבן?
מה זה סוכר דמררה? וסוכר חום זה טוב במקום?
והאם הקינמון נחוץ מאוד? האם יוצא טוב בלי?
אני מנחשת שחלק מהשאלות שלי מטופשות.
פעם קודמת שעשיתי פנקייק טבעוני לפני כמה חודשים ממתכון אחר יצא נוראי ומתפרק מאוד.
מקווה שהפעם יצא לי טעים וטוב 🙂
אשמח לתשובה, תודה. 🙂
היי שבלולה, אפשר בהחלט מקמח לבן, סוכר דמררה זה סוכר חום בהיר והקינמון מתאים כאן אבל אני מניחה שהוא לא חובה. בכל מקרה ממליצה מאד להכין גם את המתכון הזה, שהוא יותר פשוט ומהיר ואולי יתאים יותר לחוויה מתקנת 🙂
https://vegansontop.co.il/vegan-pancakes-3/
שלום
האם אפשר שכל הקמח יהיה קמח כוסמין?
תודה 😆
האמת שלא ניסיתי.. מאמינה שאפשר, מקסימום לשחק עם כמות הקמח והנוזלים