אורז שעושה וואו: איך מכינים אורז חגיגי מושלם
אם תמיד חלמתם לפצח את סוד האורז החגיגי המושלם – הרי הוא לפניכם. עשיר בתוספות, מרהיב למראה וקל קל להכנה. מה שנקרא, סתם זרקתי לסיר כמה דברים ובאתי
צילום: חגי לפלר
שמעו, גם בשלנים ותיקים ומנוסים יכולים ליפול בקטנות, כמו באורז. אני לא מתכוונת לבישול אורז אחד אחד, שגם זו טכניקה שכדאי לשלוט בה, אלא לאורז משודרג, כזה שלוקחים אותו כמה צעדים קדימה, מפנקים בתוספות, מעשירים בתבלינים והופכים אותו מאורז פשוט ויומיומי לכזה שעושה וואו והופך לכוכב השולחן. כשסוגת אתגרו אותי בהכנת מתכון לאורז כזה, החלטתי להכין את אורז החלומות שלי – כזה שאם לא ירחיקו אותו ממני, אני פשוט אחסל את כל הסיר. וזה בדיוק מה שהיה קורה אם חגי, שצילם וערך את הסרטון, לא היה לידי כשאכלנו את האורז. ככה זה כשהוא גם המאמן שלי בתכנית החיטוב הנפלאה שלו (מה איזה תכנית, התכנית הזאת. ממליצה בחום להצטרף לסבב הבא).
בואו לעקוב אחרי כל סיפורי האוכל שלי באינסטגרם
עוד מתכוני אורז נהדרים שכדאי לכם לאמץ:
מקלובה יובה וגזר
קדרת אורז עם שעועית מש
ריזוטו של אורז מלא ואספרגוס
אורז חגיגי מושלם
המתכון הזה ממש מתחנן שתעשו בו שינויים – אפשר לעוף על אגוזים אחרים, להעשיר בירקות שונים, עשבי תיבול ופירות מיובשים. העיקר שיהיו בו שפע הפתעות וטעמים.
חומרים ל 4-6 סועדים
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים דק (גבעולים בלבד)
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1/2 1 כוסות אורז פרסי קלאסי "סוגת"
4-5 עלי מרווה קצוצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כוס אגוזי פקאן
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 צרור עלי נענע טריים
+ יוצקים שמן זית לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם מטגנים בו בצל, שום, גזר, סלרי וחמוציות במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים ומעמיקים צבע.
+ מעבירים את האורז לסיר, מוסיפים מרווה ותבלינים ומערבבים. מטגנים יחד עוד 2 דקות.
+ יוצקים לסיר 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה וממשיכים לבשל 18 דקות. מכבים את האש ומשהים עוד 5 דקות במכסה סגור. פותחים ומפרידים במזלג בין הגרגרים.
+ כשהאורז מתבשל, קולים את האגוזים על מחבת יבשה במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהם מזהיבים מעט והופכים פריכים.
+ מעבירים את האורז המבושל לצלחת הגשה, מפזרים אגוזים ועשבי תיבול ומגישים.
** המתכון בשיתוף סוגת **
עכשיו במבצע לחג! ספר הבישול החדש "חגיגה טבעונית" ב-69 ש"ח בלבד
תגיות: אורז פרסי, אורז חגיגי, אורז, מתכונים לפסח, מתכונים לראש השנה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
מושלם
ואו
מושלם
מושלם