טבעונים אוכלים בבית: מדריך קניות למטבח הטבעוני

67 תגובות לפוסט

  1. כרסמוני הגיב:

    טחינה מלאה- הכי בריאה, צ'יה, קמח חומוס, קמח טפיוקה, גרגרי טפיוקה לקינוחים שווים, אורז בסמטי מלא הכי טעים בעיני
    וכמובן טופו מוצלח
    אני מחזיקה בפריזר גם טורטיות משובחות (לא מהסופר אלא ממקום בכרמיאל שבו מייצרים טורטיות מעולות ואיכותיות) וגם ממרח שעועית כך שבעיתות מצוק מכינים מהר טורטיה עם ממרח שעועית שחורה וכל טוב בפנים
    תודה על הרשימה ועכשיו הגיע הזמן גם לפרגן למותגים שווים שמכינים טופו, חלבים למיניהם, טחינה טובה וכדומה שכדאי לקנות

    • צחי הגיב:

      אני טבעוני חדש ולקחתי מכאן את רשימת הקניות הראשונה שלי
      נראה אתגר רציני אבל אני מאמין שעם הזמן זה הולך ונהיה פחות קשה

      תודה רבה

      • רוי הגיב:

        הכי פשוט בעולם. עניין של הרגל. כשמפסיקים עם מוצרי החלב בשר ביצים ודגים אז אין ברירה קונים יותר ממה שפורסם פה. באפן טבעי ומדהים יש לי הכל בבית וזה פשוט מלהתגלגל עם זה :L)

    • דבורה הגיב:

      האם את יודעת מה קרה לכל פתיתי הסויה? נעלמו מהמדפים בכל הסופרים, ואפילו בעדן טבע מרקט. שם יש רק נתחים כאלה כמו של גולש. גם הטחון של זוגלובק החדש נעלם. אני גרה באשור ירושלים. האם את יודעת היכן ניתן להשיג?

      • אורי הגיב:

        אהלן, האמת שאני לא יודעת.. אני מציעה לברר עם חברת תבואות לגבי המוצר "פתיתי שפע" שלהם ולטבעול אפשר פשוט לכתוב על הקיר בפייסבוק ולשאול. לפעמים יש חוסרי זמניים במוצרים מסוימים.

    • חוה הגיב:

      רוצה להפוך מצמחונית לטבעונית ואני מחפשת תפריט מאוזן. כזה שמכיל את כל אבות המזון כמובן 😆
      בהצלחה לי

      • אורי הגיב:

        היי חווה, בהצלחה רבה! לצערי אין לי תפריטים באתר, אני ממליצה לך בחום להיעזר בדיאטנית שמתמחה בתזונה טבעונית, אפילו למפגש בודד כדי לסדר את העניינים. יש גם ספר מוצלח עם המון תפריטים והסברים בשם "המדריך לטבעונות בריאה". אם תצטרכי המלצות על דיאטנית, את יכולה לכתוב אלי ב"צרו קשר" ואחזור אליך במייל.

  2. עמית הגיב:

    שמרי בירה, טופו, קרם קוקוס.

  3. ירון קפלן הגיב:

    אפשר את המתכון לשניצל? (ואפשר גם להקפיא אותו?)

    ועוד דבר: לדעתי יהיה נחמד אם יהיה לך עמוד בו אפשר פשוט לראות את כל המתכונים (בלי שצריך ללחוץ על לינקים בשביל לדפדף בין עמודים) – כמו שיש ב"בצק אלים" למשל.

      • אורי הגיב:

        זה היה מתכון השניצל.. לגבי הרשימת מתכונים – מבנה האתר במקרה שלי כנראה קצת אחר, אבל הנה אפשר לראות את המתכונים בקטגוריה "רק מתכונים" בצורת גלילה (עדיין לא כולם מעודכנים שם – בלי הסיפורים, רק המתכונים עצמם). תודה 😉

        • ענבל הגיב:

          מצטרפת לבקשה לגבי ארכיון כלשהו, בעמוד "רק מתכונים" רואים רק 6-7 מתכונים בעמוד, היה נחמד אם אפילו היה רק רשימה בלי תמונות אם זה אפשרי כדי שיהיה אפשר למצוא משהו שמחפשים במהירות ובקלות.
          המון תודה.

          • אורי הגיב:

            היי ענבל, תודה על ההערה, אני מקווה שאצליח להגיע לשדרוג כזה בקרוב.. בכל מקרה יש לך תחת "רק מתכונים" חלוקה לקטגוריות, אני מקווה שזה מסייע קצת. וכמובן מנגנון חיפוש. תודה בינתיים ומקווה לשיפורים בהמשך 😛

  4. הלה הגיב:

    קטגוריית שמנים: זית (ברור), זרעי ענבים/חמניות, שמן קוקוס, שמן שומשום
    מתוקים: סילאן, מייפל, אגבה
    לי גם תמיד יש מלאי אצות: נורי, וואקמה, היג'יקי – ככה תמיד ניתן להכין איזה רול סושי, או לשדרג סלט תמים.
    שיבולת שועל – לדייסות, גרנולה, הסמכות
    וחוץ מזה הכי חשוב זה אבוקדו 🙂 אם יש אבוקדו בבית – יש אוכל

  5. גולן ביתן הגיב:

    גם אצות מיובשות למיניהן.
    מה עושים עם שמרי בירה, שהוזכרו כאן קודם?

    • אורי הגיב:

      בדרך כלל מוסיפים אותם למאכלים כאילו-מוקרמים, כשרוצים לתת טעם כמו של גבינה – הם קצת מזכירים צ'דר נניח.

      • סיון אלגרבי הגיב:

        השמרי בירה הוציאו את הקנדידה שלי מאיזון אז למי שיש קנדידה – זהירות!

        • Lia הגיב:

          שמרי בירה – brewer's yeasts שמשתמשים בהם כדי לייצר בירה, ושמרי אפייה – baking yeasts הם אכן בעייתיים מאד למי שיש לו קנדידה ויכולים להחריף את המצב, ואף לגרום לקנדידה אצל אנשים שאין להם במקרים מסויימים.

          השמרים המדוברים כאן נקראים nutritional yeasts, בארץ החליטו לקרוא להם בשם המטעה "שמרי בירה" ולא לתרגם מילולית ל"שמרים תזונתיים" וחבל. השמרים האלה הם מזן שונה לחלוטין משמרי הבירה ושמרי האפייה, והדבר החשוב ביותר הוא שהם שמרים לא פעילים (!) ולכן הם לא יכולים להזיק לאנשים שיש להם קנדידה. מעבר לטעם הגבינתי שלהם
          יש להם ערך תזונתי גדול מאד והם אף מומלצים לחולי קנדידה כיוון שהם מחזקים את המערכת החיסונית.

          אפשר לקרוא על כך כאן

          http://gnowfglins.com/2009/04/06/nutritional-yeast/#

          וכאן

          http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=157&ArticleID=182

          ובכל מקום בו תחפשו את הקשר בין שמרים תזונתיים (כן, שמרי בירה בארץ, הבעיה היא שהרבה אנשים כותבים על שמרי בירה ולא יודעים שאלה לא שמרי בירה) וקנדידה.

          שבוע נפלא וטעים לכולם 🙂

          • נועם הגיב:

            היי!
            יש בארץ איפה לקנות nutritional yeast?

          • אורי הגיב:

            בארץ הם נקראים שמרי בירה ויש להשיג אותם בחנויות טבע ובחלק מהמרכולים שיש בהם מחלקות טבע.

  6. טלי הגיב:

    ממש כדאי לגדל בבית בעציצים או בגינה. זה טרי יותר, לא מרוסס וזמין. כשקונים חבילת עשבי תיבול משתמשים בכמה ענפים והשאר מתקלקל. והמחיר: מחיר שתיל של עשבי תיבול 5-10 ש"ח.
    לי יש מרווה, סלרי, עשבים לתה, תימיו, פלפל חריף, פטרוזיליה…

  7. אלף הגיב:

    חמאת בוטנים (אני קונה של B&D), רוטב צ'ילי מתוק.
    ירקות קפואים בפריזר (יותר בריא משימורים)
    איטריות למוקפץ (מסולסלות. יש גם מקמח מלא)

    אני מאוד אוהבת את השקיות של סוגת בסדרת "10 דקות" אם כי בדרך כלל זמן הבישול האמיתי שלהם הוא 30-60 דקות… עוד לא יצא לי לנסות אף מוצר בסדרה שאכן היה מוכן אחרי 10 דקות.

    האם מישהו נתקל בקמח קינואה לא של "דגש"? היה לי פעם והוא היה מצויין אבל זרקתי את האריזה ואני לא זוכרת של איזו חברה הוא היה ובחנויות בינתיים לא מצאתי. את זה של "דגש" אני פחות אוהבת והוא גם יקר מאוד בגלל שהוא בקטגוריית ה"בטוח לחולי צליאק".

    • אורי הגיב:

      צודקת – אוסיף.
      לגבי ה 10 דקות – ממש ממש חולקת על דבריך – תמיד אני מבשלת ב 10 דקות מקסימום 12, נשמע לי כמו בישול יתר רציני לבשל את זה יותר.. ממש אין צורך!

    • דנה הגיב:

      יש קמח קינואה בניצת הדובדבן

    • עדי הגיב:

      איפה אפשר למצוא אטריות מסולסלות למוקפץ מקמח מלא? זה רק קמח מלא או עם קמח לבן מעורב?
      תודה 😀

      • אורי הגיב:

        אם יש משהו כזה, זה בחנויות הטבע. אבל רוב האטריות שאני מכירה בכלל לא מקמח חיטה – יש כוסמין, כוסמת (אטריות סובה), אורז, שעועית..

    • ספי הגיב:

      בחנויות מובחרות ניתן למצוא קמח קינואה של מנחת הארץ – משק נוב.
      אפשר להזמין גם באמצעות האורגני – שירות המשלוחים של קהילת מזון טוב

      http://easyfarm.co.il/haorgani/ord/edit

  8. עדי הגיב:

    סייטן – ה-חלבון, לחתוך לקוביות ולהקפיץ עם תרסיס שמן, מלח, פלפל שחור וכמון
    טופו
    סויה יבשה שמגיעה בשבבים ופתיתים
    פולי סויה (אדממה)
    שיבולת שועל חצויה, שלימה וסובין שיבולת שועל

  9. הראל לוי הגיב:

    עשבי תיבול כמו טעמים (עלים שלא יהיו קטנים מדי וכמה שיותר ירוקים) משפרים פלאות פסטה ואנטיפסטי , אפשר להוסיף מעט לקראת סוף הבישול והרוב להוסיף כשמגישים 😉

  10. אלמוג הגיב:

    המלצה חמה חמה, תעזבו אתכן משוקולד מריר פרווה, פשוט אבקת קקאו איכותית בשביל לקבל ממנה שוקולד לאפיה או כל דבר אחר, מערבבים אותה עם נוזל (מים חלב טבעוני וכו) ושמן (קוקוס שמן קנולה זית או גם המחמאה האסורה אבוי אבוי, ) וכמובן ממתיק לבחירתכם, (סוכר חום לבן תמרים מעוכים סילן ממתיק נטול סוכר ועוד). מחממים את זה בבן מארי למקפידים, סיר קטן לפחות מקפידים עד שה הופך חלק מבריק וקרמי….. ויש לכן שוקולד מדהים.
    ואתן יודעות בדיוק מה יש בתוכו. עכשיו אפשר לשלב את זה עם תופו משי, קרם טופו, חלב קוקוס, לערבב את זה עם ממרח אגוזים כל שהו (ראיתי שערבבו עם קשיו) בכל אחד משלבי ההכנה- לפני או אחרי הבישול.
    ויש לכן ממרח שוקולד מטריף, מערבבים את זה לקצף כל שהוא כמו שמנת צמחית ודומיהן, ויש לכן מוס להתמוגג.
    או משתמשים בזה כבסיס לעוגת שוקולד משחטת.
    ועוד אלפי אופציות….. כיד הדמיון הטובה.
    (נכתב בלשון נקבה אך פונה לשני המינים, קצת פמיניסטית)

    • אורי הגיב:

      נשמע מעניין! תודה 😉

      • almog-mogli.ap הגיב:

        ושחכתי….
        חשוב חשוב חשוב…
        לשמור שלא ישרף אחרת ה פשוט לא יהיה טעים.
        לכן אני מהקפדנים (לא אין קשר לגנים היאקים, מה פתאום)
        ועושה בבן מארי….

        • סטלה הגיב:

          נשמע מעולה את יכולה לתת את הכמויות של קקאו, נוזל, ממתיק.
          תודה

    • דורית הגיב:

      אפשר בבקשה כמויות לדבר המעניין הזה.
      תןדה

      • אלמוג הגיב:

        אין כמויות מדויקות.
        זה מאוד תלוי בטעם שלך.
        מי שאוהב שוקולד מריר שם הרבה קקאו.
        מי שאוהב יותר לכיוון השוקולד חלב שם פחות קקאו.
        המינימום נוזל שאני מקפידה עליו זה 1/1
        פחות מזה והקקאו לא יתמוסס מספיק.
        הרעיון הוא שאת פשוט עושה לעצמך שוקולד בבית.
        שומן+נוזל+קקאו ויש לך שוקולד. רוצים ממש לשדרג את זה.
        משקיעים בחמאת קקאו (שוקולד לבן ללא תוספי סוכר וכו)
        כמובן שאני לא נכנסת פה לתורת הטמפרינג, בעיקר כי אני לא מכירה אותה.
        בנוגע למתיקות זה עניין של טעם שוב.
        לילדים, הייתי מקפידה על שוב 1/1.
        אישית אני אוהבת את השוקולד שלי פחות מתוק.

        • שלום אלמוג,

          ראשית , תודה רבה לטיפ המדהים ! 😀

          ושוב …כמויות… האם גם השמן אמור להיות בכמות שווה לקקאו והנוזלים ? כלומר 1/1/1 ?
          וחמאת הקקאו – מחליפה את השומן או לא שייכת לנוסחה ?
          ואם לא שייכת למרכיב השומני אז באיזה יחס מוסיפים אותה ?

          תודה רבה ולילה טוב

          מירה'לה

          • אלמוג הגיב:

            שומן צריך להיות ממש מעט….
            משהו כמו כמה טיפות לכף.

            וכן החמאת קקאו באה במקום השומן….
            היא שדרוג של נומר שמן צימחי או מרגרינה….

            מאוד תלוי מה אני רוצה לעשות מהשוקולד.
            אם לדוגמה הוא יהיה בסיס לעוגה, אני פשוט ממיסה לתוכו את כמות השומן לעוגה כולה.
            אם לדוגמה אני מכינה ממנו רק קרם ציפוי לעוגה.

            מתכון לקרם לעוגה:
            3 כפות קקאו 3 כפות סוכר 3או 4 כפות נוזל אפילו רק מים וכפית שמן נטרלי(בלי טעם) בשביל הברק.
            זה המתכון הבסיסי שממנו למדתי את התהליך והתחלתי לשחק הלאה…
            פשוט קצת עניין של ניסויים ולמידה

            השמן בא בעצם לקצר תהליך ארוך של טמפרינג….
            זה הכל. כמה טיפות שלו מונעות את היווצרות הקריסטלים בשוקולד.

          • תודה רבה אלמוג 🙂

    • מירב הגיב:

      בשביל להקפיץ טעם של שוקולד יש משפר דברים שכדאי להוסיף:
      מעט נס קפה, תמצית וניל וכמובן מספר גרגרי מלח (כתבלין ולא בשביל להמליח). לא תאמינו כמה שהשוקולד יהיה איכותי, ריחני, מלא בטעימים שנשארים בפה ועושים חשק לעוד 🙂

  11. רנה הגיב:

    תודה על הרעיונות של אורי וגם של המגיבים.אהבתי את השוקולד.

  12. נעה הגיב:

    קורנפלור ואבקת אגר-אגר ליצירת קרמים יציבים… קרם קוקוס (עם 17% שומן ומעלה) במקום שמנת/קצפת צמחית…

    • מירב הגיב:

      בשביל להקציף קרם קוקוס הוא חייב להיות קר קר ואז יוצא קרם טעים ועמיד

  13. New הגיב:

    היי אורי,
    אני מאד אוהבת לקרוא בבלוג שלך, ומוצאת את עצמי מחכה כל פעם לפוסט הבא 🙂 שאלה לגבי שמן הקוקוס- איך יודעים שהוא לא-ארומתי?
    ממחקר קטן שעשיתי שאינטרנט הבנתי שעדיף כזה שיש לו ארומה של קוקוס, משום שזה אומר שהוא פחות (או בכלל לא) מעובד.
    קניתי צנצנת גדולה ויש לו ארומה חזקה. למרות שהאוכל יצא ללא טעם של קוקוס, היה לו ריח של קוקוס. קצת מוזר

    • אורי הגיב:

      היי ניו 😉
      תודה על המילים הטובות!
      אני דווקא הבנתי ששמן עם ריח עז הוא כזה שהוסיפו לו תמציות ארומטיות כי שמן הקוקוס לא כזה ריחני.. אני קונה שמן של sun line הוא הכי נייטרלי ומוצלח לטעמי. אבל היום כבר יש כמה וכמה מותגים, כנראה שצריך לנסות.

      • מעיין הגיב:

        תוכלי לציין איפה את רוכשת את השמן קוקוס הלא ארומתי של sun line?
        וגם איפה ניתן למצוא את הרוטב פטריות שיטאקה?

        • אורי הגיב:

          היי מעיין, את שמן הקוקוס הזה אפשר למצוא בניצת הדובדבן, עדן טבע ובטח במקומות נוספים. את רוטב הפטריות לצערי כרגע אין יותר בישראל 🙁

  14. מרינה הגיב:

    מאוד נהנת לקרוא את הכתבות שלך,
    אני מצרפת לינק מעניין בנודע לשמנים למינהם שיכול לעניין רבים.
    http://www.youtube.com/watch?v=eEn-wSXH96I

  15. Bridgitte Raven הגיב:

    The craze of Chai Seeds has not seemed to take on here in Israel the way it has in America. I read alot about how good it is for you, and found a container in Eden Teva (for 60 shekels!!)
    I try to sprinkle it on everything we eat, esp Green Smoothies.
    Also -I fell in love with Nutritional Yeast – best for pple who havent eaten cheese in a long time and may have forgotten how it tastes just a bit!

  16. טל הגיב:

    איפה קונים nutritional yeast ?

    • אורי הגיב:

      נקראים בארץ שמרי בירה ונמכרים בחנויות ורשתות הטבע.

      • לינדה הגיב:

        למי שהשיב כי nutritional yeast הם שמרי בירה זה לא נכון. אני גם מחפשת nutritional yeast בארץ אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג אותו. הוא אמור להיות יותר בריא ויותר טעים מ פתיתי / שמרי בירה

  17. רמי הגיב:

    איפה המקום הכי משתלם לקנות טופו? עד היום קניתי בעדן טבע מרקט ושם זה מאד יקר.
    שאלתי כנ"ל לגבי סייטן?

  18. עדן הגיב:

    זה בדיוק המידע שהייתי צריכה כדי להתחיל לבשל טעים בריא וטבעוני 😉

  19. שרונה הגיב:

    לסאן פרוסט יש מוקפאים טובים כמו פולי סויה,שעועית,ברוקולי,תירס אפונה ועוד וגם מרק שעועית מוכן שהוא נחמד. את המוקפאים פשוט מטגנים או מרתיחים במים כמה דקות ואני ממליצה עליהם בחום.
    שוקולד מריר כל הסוגים,גם צ'וקלאט צ'יפס טבעוני, סוכר וניל שכדי להוסיף לקרם השוקולד שעל העוגה… יינות למינהם תמיד טוב לתבשילים,ולפחות בריאים שביננו חטיפים)תופתעו לגלות שרובם טבעוניים) קורנפלקס עם חלב שקדים או כל סוג שאתם אוהבים,ניתן גם לצפות בשוקולד מריר וזה טעים מאוד…טיוני תה ,ממרח שוקולד השחר פרווה וכמובן פיתות ולחמניות ללא ביצים.בטח שכחתי משהו חשוב אבל בסכה …. 🙂

  20. אילן הגיב:

    קמח מכוסמת (לא קלויה) טוב להכנת פנקייקס וקרפים –
    galette de sarrasin
    הוא נטול גלוטן, ולכן מתאים לחולי צליאק (אפשר למצוא אותו באגף של
    המוצרים נטולי הגלוטן, למשל בעדן).

    • מירב הגיב:

      הקמח הכי חשוב לטבעונים (והרבה לא יודעים עליו) הוא קמח טף. טף הוא דגן קטן ועשיר בחלבון ובברזל (היחידי שיש בו ברזל ומכאן חשיבותו), הוא מגיע מאתיופיה ומוכר בעיקר מהאינג'ירה (לחם אתיופי חמוץ שדומה ללחוח התימני, הדגן אגב לא חמוץ). יתרון לצליאקים כי לא מכיל גלוטן. לעומת זאת, מי שלא צליאקי, אם משתמשים לאפיית לחם כדאי להוסיף אבקת גלוטן לקבלת לחם אוורירי, גמיש ותפוח. כמו כן הגלוטן הוא חלבון צמחי חשוב בתפריט הטבעוני ולכן ניתן להוסיפו לקמחים מלאים כמו שיפון וחיטה מלאה.

  21. דנה הגיב:

    שלום, רציתי לדעת אם יש טעם להחזיק זרעי פשתן לא טחונים (גם מבחינת ערך תזונתי וגם מבחינת פונקציות שונות של בישול – אני חושבת שאמרו לי שהוא יכול להיות תחליף ביצה בקינוחים מסויימים אבל אני לא בטוחה…) תודה! 🙂

    • אורי הגיב:

      היי דנה, פשתן יכול להחליף ביצה רק כאשר הוא טחון. יש חשיבות לכך שיטחן קרוב ככל הניתן לשימוש, אז אם יש לך מטחנת תבלינים זה מעולה ואם לא – בקשי שיטחנו לך בחנות התבלינים כמות קטנה יחסית בכל פעם. הוא פועל כאשר מערבבים אותו במים וכעבור כמה דקות המרקם שלהם הופך צמיגי, כמו של ביצה. בהצלחה 🙂

  22. אביבית הגיב:

    היי אורי, ראיתי שאת משתמשת הרבה במעבד מזון, את יכולה להמליץ על סוג מתאים של מעבד מזון להכנת קציצות לביבות ממרחים וכו' כמו במתכונים שלך?
    תודה רבה

    • אורי הגיב:

      היי אביבית, כשאוכלים פחות מזון מעובד – אני מעדיפה לעבד את המזון שלי בעצמי 🙂 בעיקרון כל מעבד מזון אמור להתאים, אם הוא קטן יחסית או פחות חזק זה פשוט יקח מעט יותר זמן מאשר במכשירים חזקים וגדולים. לי בבית יש מג'ימיקס ואני עובדת בסדנאות גם עם פיליפס אבל אני בטוחה שיש עוד רבים וטובים.

  23. בן הגיב:

    היי אורי! אוהב את המתכונים באתר ומכין מהם הרבה, רק דבר אחד לא מסתדר לי – קמח חומוס … תמיד משאיר טעם לוואי מר, מה אני מפספס פה?

    את קונה קלוי / לא קלוי? טוחנת לבד?

    אשמח למידע, ולדעתי כדאי גם לעדכן את הפוסט הזה בהתאם 🙂

    תמשיכי את העבודה המעולה,
    בן

    • אורי שביט הגיב:

      היי בן, תודה על המילים הטובות! לגבי קמח חומוס אני משתמשת בקמח רגיל (לא קלוי) שהוא גם זה שנמכר ברוב המקומות (את הקלוי יותר קשה למצוא).
      יש לו אכן טעם יותר דומיננטי.. אם משתמשים בכמות גדולה הוא אולי יכול להותיר מרירות, זה ממש תלוי במתכון וגם ברגישות שלך.
      פשוט תחליף אותו בקמח עדשים כתומות, הוא עדין ממנו בהרבה.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |