סלט של ירקות חורף פריכים עם קרוטוני חומוס
אפשר לשחק עם המרכיבים של הסלט הזה כמו שאתם אוהבים וכשהוא לא בעונה, אפילו לוותר על כרוב הניצנים. מה שחשוב זה לתת לו לעמוד כמה דקות אחרי התיבול, כדי שהירקות יתרככו מעט ויספגו את הטעמים. אל תוותרו על הכנת קרוטוני החומוס, שמוסיפים לסלט פריכות, טעם וגם חלבון.
כרוב ניצנים טרי זה החיים! קראו עליו עוד בפוסט הזה
250 גרם כרוב ניצנים טרי, פרוס דק ככל הניתן
3 גזרים חתוכים לגפרורים
1 קולרבי חתוך לגפרורים
1/2 גבעול ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
3 עלי קייל שטוחים, קצוצים גס
3 עלי קייל מסולסלים, קצוצים גס
חופן חמוציות
חופן פיסטוקים טבעיים
קליפת מגוררת מלימון אחד
לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
1 כף חרדל דיז'ון
מיץ מ-1/2 לימון
מלח
לקרוטוני חומוס:
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 כפית שמן זית
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1/4 כפית אבקת שום
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים עליה את גרגירי החומוס. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים בצ'ילי ובשום. מערבבים כך שהגרגירים ייעטפו בתיבול ואופים בתנור כחצי שעה, עד שהגרגירים הופכים שחומים ופריכים. כדאי לבדוק ולערבב מדי פעם. מוציאים ומניחים להתקרר.
+ מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים עליהם. מערבבים היטב, רצוי בידיים נקיות, עד שכל הירקות עטופים. משהים למשך 5 דקות לפחות.
+ מפזרים על הסלט את קרוטוני החומוס ומגישים.
כיצד מכינים את הרוטב ל"טופו וירקות אפויים בתנור" ?
היי עודד, אתה מתכוון למתכון הזה? https://vegansontop.co.il/baked-italian-tofu-veggies/