מתכונים לחנוכה
אוסף המתכונים של טבעוניות נהנות יותר לחג האורים
אני מודה, אצלי בדרך כלל לא צריך לחכות לחנוכה כדי לטגן – לביבות, קציצות, פלאפל – הכל הולך. אז נכון שאני בדרך כלל לא עושה את זה בשמן עמוק אלא בשכבה דקה של שמן זית (רק לא לשרוף אותו, כן?) אבל אין בי פחד מטיגון. במיוחד כאשר התזונה שלי בסך הכל בריאה, טובה ומאוזנת, קצת שמן למיטב הבנתי הגרגרנית הוא לא כל כך נורא, ובמיוחד כשהתוצאה תהיה ברוב המקרים הרבה יותר טעימה. אז כן, לרוב המתכונים כאן יש גם גרסאות לאפייה ויש אפילו מתכון ללביבות תפוחי עץ שהאפייה מיטיבה איתו יותר מאשר הטיגון. בקיצור, כל אחד יוכל למצוא כאן משהו מתאים, כדי שלכולנו יהיה חג חנוכה שמח וממש ממש טעים.
מלוח:
לביבות כרובית וזוקיני עם מטבל שום-שמיר
לביבות ירק
פאינה – לביבות חומוס איטלקיות אפויות
לביבות תירס תאילנדיות של עומר מילר
עוד סוג של לביבות תירס תאילנדיות
מתוק:
דונאטס שוקולד אפויים ללא גלוטן
זלביה או גלובה – סופגניות הפתעה תימניות