קדרה של קיץ: תפוחי אדמה, אספרגוס ופטריות בתנור
הכל התחיל מחיפוש אחרי משהו קצת יותר מעניין להכין עם אספרגוס ובסוף האספרגוס היה רק תירוץ להכנה קדרה מהירה של קיץ עם תפוחי אדמה צעירים וקרעי פטריות יער. מתכון לפניכם
נדוש ככל שזה יישמע, כששואלים אותי מאיפה ההשראה שלי למתכונים ואני עונה "מהירקות" אני באמת מתכוונת לזה! הנה דוגמא שקרתה ממש בשבוע שעבר – אחרי צילומים של מתכון חדש (שאתם הולכים להתעלף עליו, באחריות) נשאר בידיי צרור מיותם של אחד מהירקות הנפלאים ביותר שקיימים, אספרגוס כמובן. עכשיו שמעו, זה מסוג הירקות שלא צריך להפריע להם עם כל מיני מתכונים מורכבים, הדרך הכי טעימה לאכול את הגבעולים הענוגים האלה היא פשוט לחלוט אותם במים רותחים חליטה קצרה וזה סוף הסיפור. אם רוצים ממש, מגלגלים אותם במחבת עם שמן זית, קצת שום וזילוף לימון. מעדן!
אבל הפעם התחשק לי משהו אחר. רציתי לגלות מה עוד אפשר להכין מהם שלא ניסיתי קודם, היה לי חשק ליצירתיות אבל לא היו לי רעיונות מדוייקים בראש. כששאלתי אתכם (באינסטגרם כמובן, אתם עוד לא שם??) מה אתם מציעים לי להכין, קיבלתי המון הצעות נהדרות שעשו לי חשק אדיר: ריזוטו אספרגוס (יש מתכון ממש כאן), מרק (אני אחכה שיהיה קצת פחות חם), לצלות בתנור עם פטריות ועגבניות (נשמע נהדר), ניוקי (אחד המאכלים האהובים עלי בעולם! הנה מתכון) ועוד ועוד. לקחתי קצת מפה וקצת משם וקצת ממה שהלב שלי אמר לי גם והתוצאה כאן לפניכם. מקווה שתאהבו אותה לפחות כמוני.
רוצים להתחיל שנה חדשה ובריאה יותר? הצטרפו לקורס החדש!
קדרת תפוחי אדמה צעירים, אספרגוס וקרעי פטריות יער
לקדרה נכנסו על הדרך עוד ירוקים שהיו בבית כמו במיה גדולה ושעועית ירוקה, אפשר כמובן לגוון עם איזה ירקות ירוקים שאתם אוהבים – לוביה ירוקה או סירות זוקיני ישתלבו כאן נהדר, אפילו במקום האספרגוס.
חומרים ל-4 מנות
כ-500 גרם תפוחי אדמה צעירים שטופים על קליפתם, חתוכים לרבעים
1 צרור אספרגוס
2-3 פטריות יער (ירדן) גדולות, קרועות לרצועות
חופן גדול במיה שטופה, רצוי מהזן הגדול
חופן גדול שעועית ירוקה או רחבה, חתוכה למקטעים
1 כוס אפונה טריה, שטופה (אפשר קפואה)
10 שיני שום מעוכות
1-2 ליים או לימון, חצוי ופרוס דק
לתיבול:
3-4 כפות שמן זית (אפשר להמיר ב-1/4 כוס ציר ירקות)
3-4 כפות חומץ בלסמי
1 כף תערובת עשבי תיבול יבשים (אורגנו, נענע, בזיליקום וכדומה)
עלים טריים מ-3 גבעולי תימין
מעט רוזמרין קצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס גס
להגשה:
1 אגוז ברזיל
חופן עלי נענע טריים
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מערבבים בכוס או בקערית את חומרי התיבול.
+ מניחים את תפוחי האדמה בקערה ויוצקים עליהם מחצית מחומרי התיבול. מערבבים בידיים כדי שייעטפו בתבלינים ומעבירים לתבנית עם מכסה.
+ מוסיפים לתבנית שיני שום מעוכות, מכסים ואופים במשך כ-15 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט.
+ בינתיים מעבירים את שאר הירקות והליים לקערה שהיו בה תפוחי האדמה, מוסיפים את יתר חומרי התיבול ומערבבים היטב בידיים.
+ מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור ומעבירים אליה את החומרים שבקערה. מסדרים בזהירות בעזרת מלקחיים כך שהמרכיבים יתפזרו, מכסים וממשיכים לאפות עוד 15 דקות.
+ טיפ לקיצור תהליכים: מכניסים את כל הירקות יחד ואופים במכסה סגור כחצי שעה. המחיר – הירוקים יהיו קצת עשויים מדי, אבל מניסיון זה לגמרי טעים גם ככה. עוד אפשרות שתעזור לשלוט על מידת העשייה היא לבשל את תפוחי האדמה חצי בישול לפני התיבול ולקצר את זמני האפייה של כל הירקות יחד.
+ מסירים את המכסה וצולים להשחמה כ-10 דקות נוספות. מגרדים אגוז ברזיל, מפזרים נענע טריה ומגישים.
עוד מתכונים לקדרות קלות וטעימות:
תגיות: אספרגוס, שעועית ירוקה, קדרה, קיץ, קדירה, אפונה ירוקה, תפוחי אדמה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני