מתכונים לשבועות

פשטידות טבעוניות יותר. טעימות, עסיסיות ויציבות

פשטידות טבעוניות יותר. טעימות, עסיסיות ויציבות

מחזירים את שבועות למקורות וחוגגים את חג הקציר עם שפע מתכונים המבוססים על שבעת המינים

שבועות שלי בשנים האחרונות כבר אינו "חג החלב" – לא מאז שגיליתי שבייצור חלב אין שום חגיגה אלא סבל נוראי לבעלי החיים ובמקביל, עד כמה החלב מזיק לנו ולבריאותנו. כך שחג החלב הוא בעיקר חגיגת מצלצלין של חברות החלב, בשעה שאני ורבים אחרים מעדיפים לחגוג אותו כפי שהיה במקורות – חג עונתי ומקומי של ימי הקציר, שסממניו המרכזיים הם שבעת המינים: חיטה (רגילה, ירוקה או כוסמין), שעורה (או בגרסתה המוכרת לנו – גריסים), גפן (עלים, ענבים או צימוקים), תאנה, רימון (גם רכז רימונים יעבוד), זית ותמר (כפרי או כסילאן). נוסף על מאכלים נפלאים שאפשר לייצר ממזונות אלה על כל סוגיהם, כמובן שניתן לצרף למסיבה גם מאכלים אחרים שאנחנו רגילים ואוהבים לאכול בשבועות: פסטות, מאפים, לזניות ועוד, ללא שימוש בחלב כלל. לפניכם אוסף של מתכונים טבעוניים לשבועות, שכל בני המשפחה והחברים יאהבו ויחגגו איתם בשמחה.

מאפים

לחם דובדבנים

פוקצ'ה זיתים מתובלת

פשטידת תרד ומנגולד

פשטידת גזר וקישואים

שבלולי ארטישוק וזיתים

גלילות פילו במילוי תרד ובמילוי חצילים

לזניה חצילים ותרד

לזניה ארטישוק ובצלים מקורמלים

פיצה של דלעת יפאנית וזוקיני

לזניה טבעונית ב-5 דקות עם ממרח קשיו

קנלוני במילוי מנגולד, טופו ואגוזים

מאפה יווני במילוי מנגולד ופטריות

בורקס במילוי טופו, זיתים ועשבי תיבול

מגישים קר או חם. עלי גפן ממולאים בחיטה ירוקה

מגישים קר או חם. עלי גפן ממולאים בחיטה ירוקה

מתכוני ביכורים ושבעת המינים:

סלט "חלומי" טבעוני

תבשיל מנגולד, משמשים ולימון כבוש

סלק צלוי במילוי חיטה והדרים

תבשיל חיטה ירוקה וירקות

סלט חיטה קיצי

ריזוטו פריקי עם טחינה גולמית ופטריות

חמין עדשים שחורות וחיטה ירוקה

תבשיל חיטה ירוקה, כרוב סגול ובצלים

חיטת כוסמין עם בטטות וטופו

עלי גפן ממולאים בחיטה ירוקה עם צימוקים ומיץ ענבים טריים

גריסים בכרישה ויין לבן

ריזוטו גריסים עם דלעת ערמונים צלויה

סלט גריסי פנינה, עשבים ותאנים צלויות

"ריזוטו" גריסים לימוני עם אפונה

חמין חיטה, גריסים ופירות מיובשים

מוס דובדבנים עם שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניו, מניסיון.

מוס דובדבנים עם שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניו, מניסיון.

חצילים מתוקים-חריפים בסילאן

ניוקי בטטה

ניוקי בקרם חצילים קלויים ורוטב עגבניות טרי

ניוקי תפוחי אדמה של מסעדת זכאים

קינוחים:

מלבי טבעוני

מוס דובדבנים עם קרם שוקולד

בורקס במילוי קרם שוקולד חם

לפתן פירות מתובל

בצק פילו במילוי פירות עם גלידת חלבה-בננה ורוטב שוקולד

ממתק תמרים בציפוי שוקולד

תמרים ממולאים בפיסטוקים עם טחינה גולמית

סיגרים של תפוחים ופיצוחים בקרם שקדים וניל

Print Friendly

8 תגובות לפוסט

  1. תיווך רב-דר הגיב:

    אשמח לקבל במייל עדכונים לגבי מתכוני אוכל טבעוני….
    ממה שראיתי עד כה זה מרשים מאוד…. :

  2. שני הגיב:

    בתור מישהי שרק עכשיו עברה לטבעונות מסיבות אידיאולוגיות אני חייבת לציין שהאתר ממש עזר לי לא לוותר לעצמי מסיבות שאין מה לאכול מבחר ממש גדול של מאכלים !! 😛 😉

  3. רוני הגיב:

    היי אורי,
    עברתי משלושים שנות צמחונות לטבעונות לפני שלושה חודשים, והאתר שלך עוזר המון!
    ממש בא לי על הפשטידת מנגולד ותרד, אבל אני גרה בלונדון ולא כל כך בטוחה כמה זה בדיוק מכל ירק? אם תוכלי להגיד לי פחות או יותר על איזו כמות מדובר בגרמים זה יהיה נפלא!
    תודה רבה!
    רוני

    • אורי הגיב:

      לא שקלתי האמת.. צרור מנגולד זה נניח 8-10 גבעולים. תרד עלים הייתי לוקחת חבילה גדולה של קילו.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games