מתכונים לשבועות על טהרת הצומח
מחזירים את שבועות למקורות וחוגגים את חג הקציר עם שפע מתכונים לשבועות על טהרת הצומח המבוססים על שבעת המינים
שבועות שלי בשנים האחרונות כבר אינו "חג החלב" – לא מאז שגיליתי שבייצור חלב אין שום חגיגה אלא סבל נוראי לבעלי החיים ובמקביל, עד כמה החלב מזיק לנו ולבריאותנו. כך שחג החלב הוא בעיקר חגיגת מצלצלין של חברות החלב, בשעה שאני ורבים אחרים מעדיפים לחגוג אותו כפי שהיה במקורות – חג עונתי ומקומי של ימי הקציר, שסממניו המרכזיים הם שבעת המינים: חיטה (רגילה, ירוקה או כוסמין), שעורה (או בגרסתה המוכרת לנו – גריסים), גפן (עלים, ענבים או צימוקים), תאנה, רימון (גם רכז רימונים יעבוד), זית ותמר (כפרי או כסילאן). נוסף על מאכלים נפלאים שאפשר לייצר ממזונות אלה על כל סוגיהם, כמובן שניתן לצרף למסיבה גם מאכלים אחרים שאנחנו רגילים ואוהבים לאכול בשבועות: פסטות, מאפים, לזניות ועוד, ללא שימוש בחלב כלל. לפניכם אוסף של מתכונים לשבועות על טהרת הצומח, שכל בני המשפחה והחברים יאהבו ויחגגו איתם בשמחה.
מתנה נהדרת לחג – הספר החדש "חגיגה טבעונית" במבצע שווה במיוחד
סדנה חדשה: מבשלים טבעוני עם אורי שביט במטבח שלכם!
מתכונים לשבועות על טהרת הצומח
מאפים
חלה מתוקה במילוי שקדים
כרובית אפויה במילוי תרד, אפונה וקשיו
פיצה טבעונית עם מוצרלה שקדים נמתחת
מעטפות פילו במילוי טופו משי ותרד
קיש פטריות וכרישה
כמו חצ'אפורי: לחם מחבת ממולא גבינת פסטו
מאפה בצק עלים בצורת שמש במילוי תרד
גאלט: קיש צרפתי במילוי טופו בזיליקום וירוקים
גאלט סלקים עם בשמל של יוסי שטרית
פשטידת פסטה מוקרמת
לזניה לבנה עם פטריות ותרד
עוגת שושנים מלוחה במילוי קרם טופו ועגבניות מיובשות
בורקס פטנט מהיר הכנה במילוי מוצרלה שקדים ביתית
פיצה צרפתית עם בצל וזיתים
גלילות פילו במילוי תרד ובמילוי חצילים
לזניה טבעונית ב-5 דקות עם ממרח קשיו
קנלוני במילוי מנגולד, טופו ואגוזים
מאפה יווני במילוי מנגולד ופטריות
בורקס במילוי טופו, זיתים ועשבי תיבול
מתכוני ביכורים, "גבינות" ושבעת המינים:
פסטה אלפרדו טבעונית
משולשי כרישה במילוי חיטה ירוקה
לביבות כרובית
בצלים ממולאים בשלושה סוגי חיטה
מג'דרה פריקי ועדשים בתנור
תבשיל מנגולד, משמשים ולימון כבוש
ריזוטו פריקי עם טחינה גולמית ופטריות
תבשיל חיטה ירוקה, כרוב סגול ובצלים
עלי גפן ממולאים בחיטה ירוקה עם צימוקים ומיץ ענבים טריים
ריזוטו גריסים עם דלעת ערמונים צלויה
סלט גריסי פנינה, עשבים ותאנים צלויות
"ריזוטו" גריסים לימוני עם אפונה
חמין חיטה, גריסים ופירות מיובשים
ניוקי בקרם חצילים קלויים ורוטב עגבניות טרי
ניוקי תפוחי אדמה של מסעדת זכאים
קינוחים:
שטרודל גבינה ופירות יער
עוגת גבינה בכוס עם ריבת פירות יער
עוגת בסקוויטים עם גבינה בטעם של פעם
גאלט תותים עם קרם שקדים
גלידוניות במילוי קרם שוקולד לבן וקרמל
טרייפל שכבות של תותים, קצפת ועוגת ספוג
רביולי תפוחים עם גבינת שקדים
פאי אפרסקים עם יוגורט
בצק פילו במילוי פירות עם גלידת חלבה-בננה ורוטב שוקולד
אשמח לקבל במייל עדכונים לגבי מתכוני אוכל טבעוני….
ממה שראיתי עד כה זה מרשים מאוד…. :
תודה רבה! יצאה אליך במייל הודעה לאישור ואז תהיי רשומה לאתר בקביעות.
אשמח גם אני לקבל עדכונים בדואר..
תודה מיכל, רשמתי אותך, את צריכה לקבל מייל לאישור. חג שמח 🙂
מעוניינת לקבל מתכונים.
תודה
היי איילה, מוזמנת באהבה להירשם לרשימת התפוצה כדי לקבל מתכונים ישירות למייל https://vegansontop.co.il/newsletter/
אשמח לקבל מתכונים
בבלוג יש מאות רבות של מתכונים, תהני!
בתור מישהי שרק עכשיו עברה לטבעונות מסיבות אידיאולוגיות אני חייבת לציין שהאתר ממש עזר לי לא לוותר לעצמי מסיבות שאין מה לאכול מבחר ממש גדול של מאכלים !! 😛 😉
תודה רבה שני, שמחה לסייע! ובהצלחה בדרך הטובה 🙂
היי אורי,
עברתי משלושים שנות צמחונות לטבעונות לפני שלושה חודשים, והאתר שלך עוזר המון!
ממש בא לי על הפשטידת מנגולד ותרד, אבל אני גרה בלונדון ולא כל כך בטוחה כמה זה בדיוק מכל ירק? אם תוכלי להגיד לי פחות או יותר על איזו כמות מדובר בגרמים זה יהיה נפלא!
תודה רבה!
רוני
לא שקלתי האמת.. צרור מנגולד זה נניח 8-10 גבעולים. תרד עלים הייתי לוקחת חבילה גדולה של קילו.
מעולה! תודה!
נ. ב. הלינק של הסלק הממולא מפנה למתכון לפוקצ'ה…
תודה!! מיד יטופל 🙂
אשמח לקבל עדכונים למייל
תודה
בשמחה! מוזמנת להזין את המייל שלך בטופס הזה:
https://vegansontop.co.il/newsletter/