מתכונים לפסח

מאפה תפוחי אדמה חגיגי. צילום: אורי שביט

אני מעדיפה לא לנסות לשחזר את הטעמים של מאכלי החג המסורתיים, שכמעט תמיד כוללים מרכיבים מן החי, אלא להפתיע את המסובין עם מנות חגיגיות וטעימות על טהרת הצומח

חגי ישראל ידועים במנהג החשוב ביותר שיש לקיים בכל אחד ואחד בימי החג, באדיקות וברוחב לב – לאכול, והרבה. פסח הוא כנראה הטריקי שבהם, בגלל המגבלות הידועות (וכל עדה והתוספות והמנהגים שלה). מאז שהפכתי לטבעונית אני נהנית מהחג הזה אפילו יותר – אין בי שום צורך להתעקש על כופתאה דמויית גפליטע פיש או על פתרון יצירתי לקיינדלעך נטולי ביצה. אני פשוט דואגת למגוון רחב ככל הניתן של מתכונים חגיגיים, מושקעים, טעימים ומפתים. גם אם לא קבעתי את זה עם המארח/ת, אני מגיעה עם המנות שהכנתי ישר לשולחן החג (אלמנט ההפתעה מגביר את ההתלהבות, מניסיון) וכמובן מכבדת בהן את כל המסובין. התוצאה משתלמת מכל בחינה – אותי הם כבר לא ישאלו בעיקום פרצוף מה אני אוכלת ויותר מזה, ייאלצו להודות שהאוכל הטבעוני זה בכלל לא מה שהם חשבו והוא אפילו, שומו שמיים, ממש ממש טעים. הנה אוסף קטן מהמתכונים שכבר הספקתי לנסות והוכיחו את עצמם כמנצחים (אני בטוחה שהרשימה עוד תתפח ותתעדכן), רובם מתאימים לכולם וחלקם רק למי שאוכל אורז בפסח. כך או כך, זאת בהחלט נקודת פתיחה טובה לחג טבעוני כשר, שמח וטעים.

מרק פטריות עשיר. צילום: אורי שביט

מרק אפונה ושום ירוק עם קרם קשיו-אבוקדו

מרק דלעת, כרישה ושומר

מרק שעועית שחורה

מרק ירקות עשיר: מרק עוף בלי עוף

מרק ארטישוק ירושלמי וסלט מאש ירוק

ראשונות וסלטים

ממרח עדשים שחורות, אגוזי מלך ובצל

קישואים צלויים בפסטו נענע וקרם סלק

מצה בריי טבעונית בניחוח אסייתי

מצה בריי טבעונית: מתכון בסיסי

חזרת ביתית

קציצות פראסה (כרישה)

בצלים ממולאים באורז ברוטב סילאן לימוני

דפי אורז במילוי שעועית שחורה

סלט חומוס עם עגבניות ובצל מקורמל. צילום: אורי שביט

סלט חומוס, עגבניות ובצלים מקורמלים

סלט אבוקדו, הדרים, חלבה ואגוזים

סלט ארטישוק, ארוגולה וקשיו

פרש רולס – דפי אורז ממולאים בירקות טריים

פרחי כרובית בשום ירוק, מנגולד ולימון

סלט ירוק חם

כרוב ניצנים בשלושה בצלים

קולרבי אפוי במילוי ירוקים לימוניים

קולרבי אפוי מלא בעצמו

סינייה לבבות ארטישוק ועגבניות

עיקריות

חצילים שלמים במילוי ראגו עדשים שחורות בסגנון פרסי

חציל וניציאני ברוטב עגבניות

רוסט דלורית בתבלינים ותפוזים על אורז מלא

צלי דלעת טבעוני. צילום: אורי שביטסטייק טמפה על תבשיל כרוב סגול ותמרים

סטייק טופו עם קרם חציל ואנדיב צלוי

תבשיל פול באורז ומרק ירקות חמוץ

תבשיל אורז יווני עם עגבניות וירוקים

בצלים ממולאים ברוטב חמוץ-מתוק

חריימה של קציצות טופו (מחליפים את פירורי הלחם בקמח מצה)

סטייק דלעת על תבשיל עדשים שחורות וקרם ארטישוק ירושלמי

פולנטה של תירס וקשיו ברוטב צ'ימיצ'ורי אגוזים

מאפה תפוחי אדמה וקרם בטטה

סינייה כרובית בטחינה ושמיר

בטטות צלויות בחמאת אגוזי לוז

קדרת ארטישוקים וירקות בתנור

קדרת ירקות שורש, ערמונים ויין לבן

קדרת ירקות וערמונים ביין אדום (מוותרים על העיבוי בקמח)

קרמי וטעים. ריזוטו אורז מלא ואספרגוס

קרמי וטעים. ריזוטו אורז מלא ואספרגוס

ירקות כתומים אפויים

תבשיל מתוק חריף של חומוס ותפוחי אדמה

לביבות אפונה וכרישה בניחוח לימונענע

ריזוטו תרד טורקי ושום ירוק

ריזוטו עגבניות

ריזוטו אורז מלא, כרישה ואספרגוס

המבורגר פריך של קינואה ועדשים

פולנטה עם שומר צלוי, שום ועגבניות

פשטידה טבעונית של תרד, מנגולד ובצלים

פשטידה טבעונית של גזר, קישואים וכרישה

מנגולד ממולא בקינואה ופירות יבשים

קינוחים

גליל שוקולד אגוזי-תפוזי

חיתוכיות אגוזים, מייפל ושוקולד

מוס שוקולד עם פירות העונה

מוס שוקולד קצפתי

קרם מלבי קוקוס

תמרים ממולאים בפיסטוקים עם טחינה גולמית

שדות מוס תותים לנצח

שדות מוס תותים לנצח

תמרים ממולאים באגוזי מלך מוקפצים בסוכר וקינמון

ממתק תמרים בציפוי שוקולד

עוגת פרג נימוחה

מקפא קוקוס בננה

עוגת גזר לפסח

כדורי מרציפן ביתיים בניחוח לימון והל

גלידת שוקולד קוקוס

סניקרס טבעוניים

באונטי טבעוני

מוס פירות עם קרם שוקולד

 

Print Friendly

17 תגובות לפוסט

  1. נועה הגיב:

    תודה תודה תודה ! 8) בלוג מעולה ומתכונים מעולים אחד אחד

  2. אסנת הגיב:

    חשבתי לנצל את דפי האורז להכנת קינוח לפסח. בעיקרון הרעיון הוא למלא אותם בקוביות תפו"ע מבושלים ביין מתוק, אגוזים/צימוקים, סוכר וקינמון, כמובן כשהתערובת מסוננת מנוזלים. הבעיה היא שיש בין האורחים כאלו ששונאים תפוחים, ואני לא מוצאת ברשת מתכונים מתוקים מדפי אורז כלל. אשמח לקבל עצות ומתכונים לגבי השימוש בדפי אורז להכנת קינוחים.

    • אורי הגיב:

      היי אסנת, שאלה טובה – אני חושבת על זה הרבה ועדיין לא ניסיתי.. מה דעתך על בננות מקורמלות עם קרם שוקולד-קוקוס למשל? נשמע לי טעיםםם :mrgreen:

    • יותם הגיב:

      היי אסנת, מי היה מאמין אבל יוצאים דברים טובים מלצפות ב"מאסטר שף", בדיוק מה שרצית – קינוח מבוסס דפי אורז:

      http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-desserts/Recipe-7b95e95ccec0441006.htm

      לא ניסיתי את המתכון הספציפי הזה אבל כן אכלתי בעבר ספרינג רולז ממולאים בפירות טריים וזה נהדר!!! חשוב רק שיהיה טרי, קר, עז ועז בטעמים. דווקא לא הייתי מבשל את הפירות, גם ככה הקליינטורה מעולפת מהארוחה, לא צריך להכביד יותר. אפשר גם להגיש את זה עם סורבה קוקוס (קנוי), או אם יש לך סבלנות להכין גלידת יוגורט טבעונית זה השילוב המושלם.

    • אביבה הגיב:

      לא ניסתי נשמע מעניין רק איפה איפה משיגים דפי אורז

  3. עדי הגיב:

    תודה רבה! הפשטידת תפוחי אדמה ובצלים מולאים באורז יצאו מעולה!!! ממליצה

  4. ilana binyamini הגיב:

    כל הכבוד לכם ! 😀

  5. ענבל הגיב:

    תודה רבה ,
    הכנתי 3 מהמתכונים (סלט הדרים וחלבה ובצלים חמוץ מתוק וכמובן הקינוח של חיתוכיות האגוזים והשוקולד
    יצא מעולה ושוב תודה.
    חג שמח!!!

  6. rubh הגיב:

    היי, פוסט מקסים. רק יש לי שאלה קטנה- העוגיות יין הכשרות לפסח, הן טבעוניות?
    זה ממש חשוב לי כי מדובר בעוגיות שאני נורא נורא אוהבת ואני רוצה לדעת מראש כדי שלא תהיה לי אכזבה גדולה מידי…
    תודה מראש!

  7. דניאלה הגיב:

    הכל נראה טוב וטעים, אבל נראה איך את מתמודדות עם פסח טבעוני, ללא קטניות, ללא אורז, ללא תירס וכו'.

    עוד לא מצאתי בבלוגים השונים תפריטים ומנות לאנשים שאינם אוכלים קטניוות בפסח.

    • אורי הגיב:

      באמת למי שנמנע מכל אלה אין המון אופציות – זה משאיר אותנו עם הרבה ירקות (למשל דלוריות שלמות צלויות בתנור) ותפוחי אדמה.. לצד סלטים מעניינים ומנות עם אגוזים.

  8. עומר ה הגיב:

    מצאתי את העמוד הזה רק בחג בזה. איזה כיף! האורחים היו מאוד מרוצים מהתוצאות.
    תודה רבה!

השאר תגובה

טחינה גולמית מעודנת של בארכה
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט